Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από Nvidia – Στο +0,9% ο S&P 500, o Nasdaq +1,3%

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από Nvidia – Στο +0,9% ο S&P 500, o Nasdaq +1,3%
Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ανοδική τροχιά διαγράφει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, με βασικό καύσιμο το έντονο ενδιαφέρον που εκφράζεται για την αγαπημένη μετοχή της τεχνητής νοημοσύνης, της Nvidia.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει αύξηση +0,35% στις 40.423 μον., ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο +0,9% στις 5.553 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται +1,3% στις 17.755 μον.

Στο μεταξύ, οι traders έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο αμερικανικό πολιτικό τοπίο, αφού ο πρόεδρος Joe Biden αποχώρησε από την προεδρική κούρσα την Κυριακή, προκρίνοντας για το χρίσμα την αντιπρόεδρο Kamala Harris.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors, Jay Hatfield, δήλωσε ότι αναμένει «σιωπηλή αντίδραση από την πλευρά χρηματιστηρίου» σε ό,τι αφορά την παραίτηση του Biden από τον προεκλογικό αγώνα, όπως ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο.
«Το γεγονός ότι ο Biden ενέκρινε την Kamala Harris μειώνει την αβεβαιότητα.
Μπορεί να υπάρξει μικρή χαλάρωση του "Trumptrade", καθώς η αντιπρόεδρος Harris θεωρείται ότι έχει ελαφρώς καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει» δήλωσε ο Hatfield.
Η πολιτική της κεντρικής τράπεζας θα είναι επίσης στο επίκεντρο.
Οι traders τιμολογούν με 93% πιθανότητα η Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.
Έχοντας αυτό κατά νου, οι επενδυτές απομακρύνονται από τους μεγάλους «παίκτες» της τεχνολογίας, προς όφελος των ευαίσθητων στα επιτόκια μετοχών, όπως εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης και οι βιομηχανίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης