Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πυροβολισμός στον Έβρο: Η αδιαφορία της κυβέρνησης, η σφαίρα που δεν βγήκε και τα συνεχή επεισόδια της τουρκικής Jandarma που αποσιωπώνται

Πυροβολισμός στον Έβρο: Η αδιαφορία της κυβέρνησης, η σφαίρα που δεν βγήκε και τα συνεχή επεισόδια της τουρκικής Jandarma που αποσιωπώνται

Τουλάχιστον ύποπτη η προσπάθεια καπελώματος του επεισοδίου με τον τραυματισμό του συνοριοφύλακα

Σχετικά Άρθρα
Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ο 56χρονος Συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίσθηκε από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά κι ενώ εκτελούσε περιπολία μαζί με δυο συναδέρφους του σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.
Ο 56χρονος αστυνομικός από το Σουφλί που υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, αποσωληνώθηκε βγαίνοντας από την καταστολή μετά το χθεσινοβραδινό χειρουργείου που διήρκησε πάνω από 2 ώρες, σήμερα με επιτυχία από τους γιατρούς και μεταφέρθηκε από την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας σε απλή κλίνη.
Επικοινωνεί με το περιβάλλον του και δίπλα του βρίσκονται η σύζυγος του και ο ένας γιος του, όπως και η αδερφή του, ενώ ο δεύτερος γιος του που είναι αστυνομικός και υπηρετεί στα ΜΑΤ στην Αθήνα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του.

Από πιστόλι ή πυροβόλο όπλο η σφαίρα;

Αν η σφαίρα είχε αφαιρεθεί, θα μεταφέρονταν στα εργαστήρια και θα μπορούσαν αυτόματα να γνωρίζουν οι Αρχές αν ο πυροβολισμός προήλθε από πιστόλι ή πυροβόλο όπλο και αν ίσχυε το δεύτερο, αν ήταν από στρατιωτικό, της Στρατοχωροφυλακής ή της Αστυνομίας.
Να μην εντόπισαν την σφαίρα οι γιατροί που τον χειρούργησαν ή να μην φαίνεται αυτή στις ακτινογραφίες, αποκλείεται, αλλά επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι σοβαρό και η Κυβέρνηση από την αρχή μια διάθεση… ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ της υπόθεσης του πυροβολισμού από την τουρκική πλευρά που παραλίγο να σκοτώσει έναν Έλληνα Συνοριοφύλακα, καταλαβαίνετε πως τα στόματα… δεν ανοίγουν εύκολα.
Πιθανόν σε δεύτερο χρόνο και αφού πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ο 56χρονος Συνοριοφύλακας να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης της σφαίρας σε κάποιο από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Αθήνας, όπου εκεί ο επικοινωνιακός χειρισμός της υπόθεσης λόγω της υπηρεσιακής θέσης των γιατρών, να είναι πιο… ελεγχόμενος.
Οι γιατροί πάντως υποστηρίζουν ότι και να μείνει η σφαίρα στο σώμα του, αυτό δεν θα του προκαλέσει πρόβλημα λοιμώξεων και να κινδυνεύσει η ζωή του, αφού ο οργανισμός δημιουργεί ιστό γύρω της.


Η προσπάθεια υποβάθμισης του σοβαρού επεισοδίου και ο πιθανός ρόλος «Jandarma»

Η σφαίρα και από τι όπλο προήλθε, όσο και οι συγκεχυμένες πληροφορίες παρά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Κυριακής, δείχνουν ξεκάθαρα μια προσπάθεια υποβάθμισης του πολύ σοβαρού αυτού επεισοδίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που παραλίγο να στοιχίσει την ζωή σε έναν 56χρονο Συνοριοφύλακα.
Ακόμα και η αρχική επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Όπως αναφέρει:
«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά».
Λίγο αργότερα, στις… διαρροές κυρίως προς τα αθηναϊκά ΜΜΕ, έβγαινε μια… βεβαιότητα πως ο Συνοριοφύλακας πυροβολήθηκε από διακινητές λαθρομεταναστών, ώστε να σταματήσει η προσπάθεια του ίδιου και των συναδέρφων του για αποτροπή παράνομης εισόδου των λαθρομεταναστών.
Αν συνέβη κάτι τέτοιο και είναι σίγουροι στην Αστυνομία και την Κυβέρνηση, τότε για ποιο λόγο παράλληλα λέγεται πως ασχολείται με το περιστατικό και η ΕΥΠ;
Επίσης, στην συγκεκριμένη περιοχή του Σουφλίου όπου δεν υπάρχει φράχτης ακόμα και δεν είναι σίγουρο πως θα κατασκευαστεί τελικά για δυο λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, οι Τούρκοι έχουν σε καθημερινή βάση περιπολίες.
Πως λοιπόν ένας διακινητής πυροβόλησε τρεις φορές, μπορεί και περισσότερες και δεν έγινε αντιληπτός από τους Τούρκους αστυνομικούς, στρατιωτικούς ή τους Στρατοχωροφύλακες, τους γνωστούς «Jandarma»;
Δεν προξενεί εντύπωση ότι πέρασαν περισσότερες από 24 ώρες και η Τουρκία δεν έκανε την παραμικρή ανακοίνωση για το σοβαρό αυτό περιστατικό που έγινε στα σύνορα της με την Ελλάδα;
Τα τουρκικά ΜΜΕ που συνηθίζουν ακόμα και FAKE NEWS να δημοσιεύουν για ανύπαρκτα συμβάντα στον ποταμό Έβρο, γιατί δεν… σηκώνουν καθόλου ή έχουν “θάψει” το θέμα;
Αν οι κάμερες και τα drone της ελληνικής πλευράς ήταν μακριά από το σημείο όπου πυροβόλησαν τον 56χρονο Συνοριοφύλακα, για την τουρκική πλευρά που επίσης διαθέτει τέτοια ηλεκτρονικά μέσα, μπορεί και καλύτερα από τα ελληνικά, σίγουρα υπήρξε καταγραφή.
Τι συμβαίνει λοιπόν;
Μήπως και οι δυο πλευρές σκόπιμα υποβαθμίζουν το γεγονός, στο… πνεύμα της προσέγγισης Μητσοτάκη - Erdogan;
Αν στην θέση του 56χρονου Συνοριοφύλακα από το Σουφλί ήταν κάποιος Τούρκος αστυνομικός, σκέφτεστε τι θα γινόταν από τους γείτονες;

Προκλήσεις και επεισόδια από την τουρκική Στατοχωροφυλακή

Πληροφορίες που έφτασαν στην κατοχή μας, αναφέρουν ότι καιρό τώρα οι ελληνικές Αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλέξει υλικό το οποίο φανερώνει ότι οι άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, της περίφηµης Τζανταρµά (Jandarma), βρίσκονται στην «πρώτη γραµμή» στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου συντονίζουν τη διακίνηση ανθρώπων προς το ελληνικό έδαφος.
Μάλιστα, οι Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες… καμουφλάρονται ακόμα και ως «ψαράδες» που με βάρκες βρίσκονται στην τουρκική όχθη ή φτάνουν και ως το μέσο του ποταμού Έβρου.
Εξετάζεται λοιπόν πολύ σοβαρά η πληροφορία, ότι από τέτοιους «ψαράδες» μπορεί να προήλθαν οι πυροβολισμοί που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό στον 56χρονο Συνοριοφύλακα από το Σουφλί το απόγευμα του Σαββάτου.
Με πληροφορίες από το evros-news.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης