Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία κατηγορεί με βίντεο την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών

Η Τουρκία κατηγορεί με βίντεο την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών
Η Άγκυρα επικαλείται βίντεο από drone
Σχετικά Άρθρα
Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών (push backs) στο Αιγαίο, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, επικαλούμενο ένα βίντεο με -υποτιθέμενο- σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.
Σύμφωνα με τα πλάνα που έχουν τραβηχτεί από drone, ένα σκάφος του Λιμενικού φαίνεται να σπρώχνει πίσω στην Τουρκία λέμβο με μετανάστες.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως το περιστατικό συνέβη βόρεια της Λέσβου.
«Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αναγνώρισης και επιτήρησης που πραγματοποιήθηκαν με το UAV που ανήκει στη Διοίκηση των Ναυτικών μας Δυνάμεων, παρατηρήθηκε ότι σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής έσπρωξαν σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στα βόρεια της νήσου Λέσβου στα τουρκικά χωρικά ύδατα, προς βόρεια κατεύθυνση.
Αμέσως ενημερώθηκε η Διοίκηση του Λιμενικού μας Σώματος και οι εν λόγω μετανάστες διασώθηκαν από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έφτασε στην περιοχή» γράφει στην ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η απάντηση της Ελλάδας

Πηγές του Λιμενικού Σώματος διαψεύδουν τον τουρκικό ισχυρισμό περί παράνομης επαναπροώθησης.
Όπως δήλωσαν στο in.gr, στο πλαίσιο περιπολίας ενός πλωτού του ελληνικού Λιμενικού εντοπίστηκε μία βάρκα μεταναστών η οποία επιχειρούσε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Έγιναν τα απαραίτητα ηχητικά και φωτεινά σήματα, ανέστρεψε πορεία και απετράπη η είσοδος της. Ειδοποιήθηκαν και οι αρμόδιες τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει για να τους περισυλλέξουν και δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.
Υπγραμμίζουν δε ότι όπως φαίνεται και στο βίντεο το πλωτό του Λιμενικού ακολουθεί τη λέμβο των μεταναστών και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για επαναπροώθηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης