Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καινοτομία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού: Τι είναι τα υποβρύχια πυρηνικής επίθεσης της Κίνας – Η καταστροφή δορυφόρων μέσα από το νερό

Καινοτομία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού: Τι είναι τα υποβρύχια πυρηνικής επίθεσης της Κίνας – Η καταστροφή δορυφόρων μέσα από το νερό

Τα κινεζικά υποβρύχια ενδέχεται σύντομα να χρησιμοποιούν ένα νέο ευέλικτο σύστημα με laser

Σχετικά Άρθρα
Κινέζοι επιστήμονες έχουν προτείνει την ανάπτυξη υποβρυχίων εξοπλισμένα με laser για να καταστρέφουν δορυφόρους κρυφά από το νερό, φέρνοντας δυνητικά επανάσταση στον πόλεμο κατά του δορυφόρου (ASAT).
Η South China Morning Post (SCMP) ανέφερε ότι επιστήμονες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), με επικεφαλής τον καθηγητή Wang Dan της Ναυτικής Ακαδημίας Υποβρυχίων, πρότειναν ότι τα κινεζικά υποβρύχια θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με όπλα laser κλάσης μεγαβάτ, στερεάς κατάστασης ικανά να στοχεύουν δορυφόρους όπως το εκτεταμένο δίκτυο Starlink του SpaceX ενώ παραμένουν στο νερό.
Η έκθεση αναφέρει ότι αυτή η προσέγγιση αντιμετωπίζει την πρόκληση της απόκρυψης των επιχειρήσεων ASAT, οι οποίες βασίζονται σε πυραύλους εδάφους - αέρος που μπορούν εύκολα να προδώσουν τη θέση του τόπου εκτόξευσης.
Αναφέρει ότι τα προτεινόμενα υποβρύχια επίθεσης laser θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν έναν αναδιπλούμενο οπτοηλεκτρονικό ιστό για να πυροβολήσουν δορυφόρους και στη συνέχεια να βουτήξουν πίσω στο βάθος, ενισχύοντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού και της επιχειρησιακής ασφάλειας.
Η SCMP λέει ότι η μελέτη υπογραμμίζει την αναποτελεσματικότητα της χρήσης πυραύλων ενάντια σε μικρούς, πολυάριθμους και πυκνούς δορυφόρους όπως αυτοί του προγράμματος Starlink και υποστηρίζει τη μαζική παραγωγή υποβρυχίων εξοπλισμένων με laser για την αντιμετώπιση στρατιωτικών απειλών.

Υποβρύχια πυρηνικής επίθεσης

Σημειώνει ότι το έγγραφο των επιστημόνων του PLA παρέχει έναν λεπτομερή οδηγό για επίθεση σε δορυφόρους τύπου Starlink, τονίζοντας την ανάγκη για καθοδήγηση θέσης δορυφόρου από άλλες δυνάμεις λόγω των περιορισμών του εξοπλισμού ανίχνευσης του υποβρυχίου.
Εκτός από τις επιχειρήσεις ASAT, η έκθεση αναφέρει ότι τα εξοπλισμένα με laser υποβρύχια θα μπορούσαν να εκτελέσουν διάφορες εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη, της συνοδείας εμπορικών πλοίων και του χτυπήματος χερσαίων στόχων.
Τα υποβρύχια πυρηνικής επίθεσης (SSN) μπορεί να είναι ιδανικές πλατφόρμες για την τοποθέτηση όπλων laser, με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες τους να παρέχουν αρκετή ισχύ για ένα ενεργοβόρο όπλο, ενώ δίνουν το πλεονέκτημα stealth των υποβρυχίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης