Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πόλεμος των καρτέλ στο Μεξικό: Εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου τον αρμόδιο για ειδικές επιχειρήσεις της αστυνομίας

Ο πόλεμος των καρτέλ στο Μεξικό: Εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου τον αρμόδιο για ειδικές επιχειρήσεις της αστυνομίας

Ανεξέλεγκτες οι ομάδες και τα καρτέλ στο Μεξικό

Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας του Μεξικού, ο Milton Morales Figueroa, δολοφονήθηκε την Κυριακή (21/7/2024) κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιφέρεια της μεξικανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
«Μετά την άνανδρη επίθεση στην Κοακάλκο, στην πολιτεία του Μεξικού, ο συνάδελφός μου και φίλος μου επικεφαλής επίτροπος Milton Morales Figueroa έχασε τη ζωή του», ανέφερε ο γραμματέας ασφάλειας των πολιτών Pablo Vázquez, μέσω X.
Έχουν δολοφονηθεί αρκετοί αξιωματούχοι της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό, ενώ έγιναν επίσης απόπειρες εναντίον άλλων
Ο δημόσιος λειτουργός, αρμόδιος για αποστολές συλλογής πληροφοριών όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα, βρισκόταν σε δρόμο, μπροστά σε εμπορικό κατάστημα, όταν άνδρας τον πλησίασε και του επιτέθηκε με όπλο, όπως κατέγραψαν κάμερες του συστήματος παρακολούθησης στην περιοχή.

Ο πόλεμος των ναρκωτικών

Μικροί πυρήνες, ειδικευμένοι στη διακίνηση ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο, δρουν στο Μεξικό και κατά κανόνα συνεργάζονται με μεγάλα καρτέλ, όπως είναι το Νέα Γενιά του Χαλίσκο, από τα ισχυρότερα σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ο Figueroa είχε μεγάλη συμβολή στην εξάρθρωση τοπικών συμμοριών και στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης