Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ταϊβάν ξεκινά πολεμικές ασκήσεις, με προσομοίωση σε πραγματική μάχη εναντίον της Κίνας – Βολές, νάρκες και νυχτερινή απόβαση

Η Ταϊβάν ξεκινά πολεμικές ασκήσεις, με προσομοίωση σε πραγματική μάχη εναντίον της Κίνας – Βολές, νάρκες και νυχτερινή απόβαση

Οι ασκήσεις της Ταϊβάν φέτος έχουν ακυρώσει στοιχεία που ήταν ως επί το πλείστον για επίδειξη

Σχετικά Άρθρα
Η Ταϊβάν ξεκίνησε μια πενθήμερη στρατιωτική άσκηση, η οποία φέτος στοχεύει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική μάχη.
Το Reuters ανέφερε ότι η άσκηση θα προσομοιώσει την απόκρουση επιθέσεων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Οι ασκήσεις της Ταϊβάν φέτος έχουν ακυρώσει στοιχεία που ήταν ως επί το πλείστον για επίδειξη, όπως σεναριακές οθόνες ισχύος πυρός, ενώ θα υπάρξουν εντατικές νυχτερινές ασκήσεις και εξάσκηση στον τρόπο λειτουργίας με κομμένες γραμμές εντολών.
Στις 22 Ιουλίου, στις εκβολές του ποταμού Tamsui που οδηγεί στην Ταϊπέι, στρατιώτες της Δημοκρατίας της Κίνας εξασκήθηκαν στην τοποθέτηση ναρκών για να καθυστερήσουν την απόβαση των εχθρικών στρατευμάτων για να καταλάβουν την πρωτεύουσα.
Νωρίτερα τη Δευτέρα στο κοντινό Ταογιουάν, έξω από την Ταϊπέι και το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Ταϊβάν, έφεδροι συγκεντρώθηκαν για να λάβουν τις εντολές τους όπως θα έκαναν κατά τη διάρκεια ενός πολέμου και πολιτικά φορτηγά τέθηκαν σε λειτουργία για να μεταφέρουν προμήθειες.
Το πρωί της Πέμπτης, 25 Ιουλίου, το αεροδρόμιο Taoyuan θα κλείσει για μία ώρα το πρωί για τις ασκήσεις, αν και ένας τυφώνας αναμένεται να επηρεάσει το νησί εκείνη την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι η άσκηση θα μπορούσε να καθυστερήσει.
Τα σενάρια ασκήσεων αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν τη δημιουργία γραμμών διοίκησης έκτακτης ανάγκης μετά την καταστροφή των υπαρχόντων κόμβων και τη διασπορά των κινεζικών δυνάμεων που προσπαθούν να προσγειωθούν στη δυτική ακτή της Ταϊβάν.
Ασκήσεις πραγματικών πυρών θα πραγματοποιηθούν μόνο στα απομακρυσμένα νησιά της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των Κινμέν και Ματσού.
Τα πολεμικά παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό με τις ασκήσεις πολιτικής άμυνας Wan'an, όπου οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων εκκενώνονται για μισή ώρα κατά τη διάρκεια μιας προσομοίωσης κινεζικής επίθεσης με πυραύλους και θα ηχήσουν δοκιμαστικά προειδοποιητικά συναγερμοί στα κινητά τηλέφωνα.
Τον Μάιο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κατηγόρησε την Κίνα για στρατιωτικές προκλήσεις για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας γύρω από το νησί της Ταϊβάν.
111 αεροσκάφη και δεκάδες πολεμικά πλοία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού περικύκλωσαν το νησί της Δημοκρατίας της Κίνας.
Το Πεκίνο έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη νέα κυβέρνηση στην Ταϊπέι, κατηγορώντας την ότι επιδιώκει την ανεξαρτησία και αποσταθεροποιεί την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης