Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαγιόρκα: «Όχι στον υπερτουρισμό» – Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους ζητούν μέτρα από την πολιτεία

Μαγιόρκα: «Όχι στον υπερτουρισμό» – Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους ζητούν μέτρα από την πολιτεία
Περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο στη Πάλμα της Μαγιόρκα, το μεγαλύτερο από τα νησιά των Βαλεαρίδων
Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες στην Ισπανία κατά του μαζικού τουρισμού.
Στην Μαγιόρκα χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του φαινομένου που ρίχνει το επίπεδο διαβίωσης και οξύνει την στεγαστική κρίση.
Οι διαδηλώσεις στην ισπανική πόλη – θέρετρο μεγεθύνονται τόσο σε όγκο όσο και σε συχνότητα.
Περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο στη Πάλμα της Μαγιόρκα, το μεγαλύτερο από τα νησιά των Βαλεαρίδων κατά των επιπτώσεων του μαζικού τουρισμού με συνθήματα όπως η «Μαγιόρκα δεν Πωλείται» και «Σταματήστε την Κερδοσκοπία με τη Στέγαση».
Το ισπανικό κίνημα εναντίον του υπερτουρισμού που προσφάτως εκδηλώθηκε με κατάβρεγμα τουρισμών σε καφετέριες της Βαρκελώνης δεν στρέφεται κατά των τουριστών.
Οι διαδηλωτές ζητούν από την πολιτεία να βάλει όρια στην εκμετάλλευση του χώρου και των φυσικών πόρων που δικαιούνται οι πολίτες, οι οποίοι πρακτικά εκτοπίζονται από τη μαζική είσοδο εκατομμυρίων επισκεπτών.
Ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 45% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των Βαλεαρίδων νήσων ενώ σε εθνικό επίπεδο μόνο στο πρώτο περυσινό τρίμηνο περισσότεροι από 16 εκατομμύρια τουρίστες απέφεραν στη χώρα 109 δισεκατομμύρια ευρώ ποσά που θα εκτοξευθούν φέτος με την προβλεπόμενη τουριστική αύξηση 18%.
Τα οικονομικά οφέλη όμως δεν απαλύνουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που πλέον διεκδικούν το αυτονόητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης