Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπλόκο σε ΕΕ από Ουγγαρία: Απαράδεκτη η διεξαγωγή συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων στην Ουκρανία

Μπλόκο σε ΕΕ από Ουγγαρία: Απαράδεκτη η διεξαγωγή συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων στην Ουκρανία
Ο Borrell απέτυχε να εφαρμόσει τα σχέδιά του
Η Βουδαπέστη έβαλε διπλωματικό φρένο στην πρόταση Ύπατου Εκπροσώπου της EE Josep Borrell για διεξαγωγή συνεδριάσεων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο ουκρανικό έδαφος, αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας Peter Szijjarto.
Ο ανώτατος διπλωμάτης της χώρας τόνισε ότι η αναβολή των συνεδριάσεων της ΕΕ υποτίθεται ότι θα ήταν μια εκδικητικού χαρακτήρα απάντηση στις ενέργειες του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban.
Η Δύση εξακολουθεί να μην είναι ευχαριστημένη με τις επισκέψεις του στη Ρωσία και την Κίνα.
Ωστόσο, ο Borrell απέτυχε να εφαρμόσει τα σχέδιά του.
«Υπήρχαν εκείνοι που νόμιζαν ότι θα έπαιρναν τρομερή εκδίκηση και πρότειναν τη διεξαγωγή ενός συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στην Ουκρανία. Για να συγκληθεί μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ εκτός ΕΕ, απαιτείται ομοφωνία. Το δήλωσα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Ουγγαρία προεδρεύει, δεν συμφωνούμε με αυτό και δεν θεωρούμε σωστό να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση εκτός ΕΕ», δήλωσε ο Szijjarto στην τηλεόραση M1.
Σημείωσε επίσης ότι θεωρεί μια τέτοια συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης «νηπιαγωγείο».
Και δεν είναι απολύτως σημαντικό για την Ουγγαρία πού ακριβώς θα γίνει η σύνοδος της ΕΕ.
Ακόμα κι αν η εκδήλωση δεν γίνει στη Βουδαπέστη - πρόταση η οποία επίσης απορρίφθηκε.

Να σημειωθεί πως η Ουγγαρία συνεχίζει να μπλοκάρει τη διάθεση κεφαλαίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για αποζημίωση των χωρών-μελών σε ό,τι αφορά στις δαπάνες τους σε όπλα για την Ουκρανία, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski.
«Αυτή είναι μια τεράστια απογοήτευση για μένα», είπε, προσθέτοντας ότι λόγω της στάσης της Βουδαπέστης, η Βαρσοβία δεν λαμβάνει 2 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες για εκσυγχρονισμό στις ένοπλες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης