Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Όνειρο θερινής νυκτός η Δημοκρατία στις ΗΠΑ - Το ολιγαρχικό Βαθύ Κράτος και ο ευνουχισμός των πολιτών

Όνειρο θερινής νυκτός η Δημοκρατία στις ΗΠΑ - Το ολιγαρχικό Βαθύ Κράτος και ο ευνουχισμός των πολιτών
Ένας κόσμος σε πόλεμο, ένα έθνος σε αναταραχή
Οι Αμερικανοί πολίτες και η παγκόσμια κοινότητα έχουν εδώ και δεκαετίες αποδεχθεί την ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αγνοώντας από επιλογή ή μη, την ξεκάθαρη πραγματικότητα.
Το Rutherford Institute «βλέπει» την κλασσική τακτική αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των Αμερικανών για τα πολιτικά δρώμενα, να εφαρμόζεται ξανά, στρέφοντας το βλέμμα στη μάχη των υποψηφίων και τις καταιγιστικές εξελίξεις και μακριά από αυτούς που κινούν τα νήματα.
Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον υποψήφιου προέδρου. Απόσυρση του Joe Biden από την πολιτική κούρσα. Ένα πολιτικοποιημένο δικαστικό σώμα που αδυνατεί να κρατήσει τις εξουσίες του και είναι υπόλογο. Ένας κόσμος σε πόλεμο. Ένα έθνος σε αναταραχή. Έτσι μοιάζει το ελεγχόμενο χάος, υπογραμμίζει το Rutherford Institute.

«Οι φετινές εκλογές για τη μαριονέτα που θα μπει στον Λευκό Οίκο έγινε γρήγορα ένα μάθημα για το πώς το Βαθύ Κράτος δημιουργεί μια κρίση για να παραμείνει στην εξουσία.
Μην παρασυρθείτε και απομακρύνετε τα μάτια σας από την πραγματικότητα.
Αυτή η ατελείωτη σειρά εκτροπών, αντιπερισπασμών και πολιτικού δράματος είναι το πιο παλιό παιχνίδι των απατεώνων: η μεθοδικότητα του μάγου που σας κρατά συγκεντρωμένους στο παιχνίδι που έχετε μπροστά σας, ενώ ταυτόχρονα σας παίρνει το πορτοφόλι», σχολιάζει σε άρθρο, ενώ συνεχίζει:
«Έτσι θα κερδίσει το αστυνομο-κρατούμενο κράτος, ανεξάρτητα από το ποιος υποψήφιος θα εκλεγεί στον Λευκό Οίκο.
Ξέρετε ποιος θα χάσει; Κάθε τελευταίος από εμάς.
Εξάλλου, η πολιτική σήμερα δεν αφορά Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς.
Ούτε πρόκειται για την άμβλωση, την υγειονομική περίθαλψη, τους υψηλότερους φόρους, τη μετανάστευση ή οποιαδήποτε από τα τσιτάτα που έχουν γίνει συνθήματα εκστρατείας.
Η πολιτική σήμερα αφορά ένα και μόνο πράγμα: τη διατήρηση του status quo μεταξύ των Ελεγκτών (οι πολιτικοί, οι γραφειοκράτες και η εταιρική ελίτ) και των Ελεγχόμενων (οι φορολογούμενοι).
Πράγματι, δεν έχει σημασία πώς τους αποκαλείτε —το 1%, η ελίτ, οι εγκέφαλοι, η σκιώδης κυβέρνηση, το αστυνομο-κρατούμενο κράτος, το κράτος επιτήρησης— εφόσον καταλαβαίνετε ότι ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα καταλαμβάνει τον Λευκό Οίκο το 2025, η μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες θα συνεχίσουν να κυριαρχούν», σημειώνει, ορθά.
Συνεχίσε δε υπενθυμίζοντας ότι, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη ερευνητών του Πρίνστον, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είναι η Δημοκρατία που υποτίθεται ότι είναι, αλλά μάλλον μια ολιγαρχία, στην οποία «οικονομικές ελίτ και οργανωμένες ομάδες που εκπροσωπούν επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν σημαντικές ανεξάρτητες επιπτώσεις στην πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Ο έλεγχος και ο ευνουχισμός των πολιτών υπάρχει παντού.
Ενδεικτικά, χάρη σε μια υπερπληθώρα 4.500 και πλέον ομοσπονδιακών εγκλημάτων και πάνω από 400.000 κανόνες και κανονισμούς, υπολογίζεται ότι ο μέσος Αμερικανός διαπράττει πραγματικά τρία κακουργήματα την ημέρα χωρίς να το γνωρίζει. Μάλιστα, σύμφωνα με τον καθηγητή νομικής John Baker, «δεν υπάρχει κανένας στις Ηνωμένες Πολιτείες ηλικίας άνω των 18 ετών που να μην μπορεί να κατηγορηθεί για κάποιο ομοσπονδιακό έγκλημα. Αυτό δεν είναι υπερβολή».
Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι 38 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 13 εκατομμύρια παιδιά που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και 1,2 εκατομμύρια βετεράνους που βασίζονται σε κουπόνια τροφίμων, τεράστια ποσά από τα χρήματα των φορολογουμένων συνεχίζουν να καταβάλλονται σχετικά με σπάταλα προγράμματα που ελάχιστα βελτιώνουν την κατάσταση όσων έχουν ανάγκη.
Επίσης:
Υπολογίζεται ότι 5 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τουλάχιστον έναν γονέα στη φυλακή, είτε πρόκειται για τοπική φυλακή είτε για κρατικό ή ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα, λόγω της υπερποινικοποίησης.

Τουλάχιστον 400 με 500 αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται από αστυνομικούς κάθε χρόνο. Πράγματι, οι Αμερικανοί έχουν τώρα οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε μια αστυνομική σύγκρουση παρά να σκοτωθούν από έναν τρομοκράτη.

Τελευταίο και σημαντικότερο όλων: όλα παρακολουθούνται. Μέχρι το 2030 υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν 100 τρισεκατομμύρια συσκευές αισθητήρων που θα συνδέουν ανθρώπινες ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές κ.λπ.) στο Διαδίκτυο. Μεγάλο μέρος, αν όχι όλες, από τις ηλεκτρονικές συσκευές μας θα συνδεθούν με την Google, η οποία συνεργάζεται ανοιχτά με κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ό,τι κάνουν οι πολίτες -όσο αθώο κι αν είναι- συλλέγεται από το κατασκοπευτικό αμερικανικό αστυνομικό κράτος.
«Παραδώσαμε τον έλεγχο της κυβέρνησής μας και της ζωής μας σε απρόσωπους γραφειοκράτες που μας θεωρούν βοοειδή που πρέπει να εκτρέφονται, να χαρακτηρίζονται, να σφαγιάζονται και να πωλούνται με σκοπό το κέρδος», καταλήγει το πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης