Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτσι λύνει το δημογραφικό ο Orban – Το πρόγραμμα «Baby Waiting» είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα – 211.000 παιδιά γεννήθηκαν με τη στήριξη της κυβέρνησης

Έτσι λύνει το δημογραφικό ο Orban – Το πρόγραμμα «Baby Waiting» είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα – 211.000 παιδιά γεννήθηκαν με τη στήριξη της κυβέρνησης

Πρόγραμμα για έθνη που θέλουν να ζήσουν

Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν μισό εκατομμύριο μελλοντικοί γονείς έχουν υποβάλει αίτηση για την επιχορήγηση «Baby Waiting» σε εθνικό επίπεδο, ανέφερε το Mária Kopp Institute for Demography and Families (KINCS) σε δήλωση που εστάλη στο ουγγρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Magyar Nemzet.
Από την έναρξη του προγράμματος, 246.000 οικογένειες έχουν υποβάλει αίτηση για την επιχορήγηση και έχουν γεννηθεί συνολικά 211.000 παιδιά μέχρι στιγμής.
«Με το βρεφικό δάνειο, οι οικογένειες έχουν λάβει μέχρι στιγμής 2,4 τρισεκατομμύρια φιορίνια (6,15 δισεκατομμύρια ευρώ) σε κρατική στήριξη», ανέφερε το ινστιτούτο.
Σύμφωνα με τη δήλωση, το πρόγραμμα βρεφικών δανείων είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα, με υψηλό επίπεδο τόκων ανεξάρτητα από το μέγεθος, την τοποθεσία ή το κατά κεφαλήν εισόδημα μιας περιοχής.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της Ουγγαρίας, το μεγαλύτερο μερίδιο των οικογενειών που λάμβαναν το επίδομα βρέφους ήταν σε μικρές αγροτικές πόλεις (33%) και χωριά (31%), ενώ το 20% ήταν σε πόλεις με καθεστώς κομητείας και το 16% στην πρωτεύουσα.
Όπως αναφέρθηκε, ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για επιχορήγηση ήταν σε τρεις βορειοανατολικές κομητείες, Hajdú-Bihar, Borsod, Szabolcs-Szatmár-Bereg, εκτός από τους δήμους στην κεντρική Ουγγαρία.

Δημοφιλές πρόγραμμα

Το δάνειο μωρού αναφέρεται ότι είναι εξίσου δημοφιλές στους φτωχότερους και στους πλουσιότερους δήμους και είναι πιο συνηθισμένο στη μεσαία τάξη.
Το 1/3 (34,7%) όλων των οικογενειών που διεκδικούσαν το επίδομα ήταν σε δήμους των δύο κατώτερων εισοδηματικών πεμπτημορίων, οι περισσότερες οικογένειες (36,5%) ήταν σε δήμους του μεσαίου πεμπτημόριου, ενώ ελαφρώς λιγότερες (28,8%) ήταν στα δύο κορυφαία πεμπτημόρια, δήλωσε το ινστιτούτο Kopp.
Η κυβέρνηση έδωσε πλέον παράταση έως την 1η Ιουλίου 2026, για ζευγάρια που έχουν λάβει το επίδομα τα δύο χρόνια μετά την εισαγωγή του, αλλά δεν έχουν ακόμη αποκτήσει το πολυπόθητο παιδί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης