Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Kamala Harris στέλνει με το καλημέρα μήνυμα στο Ισραήλ - Θα μποϊκοτάρει την ομιλία του Netanyahu στο Κογκρέσο

ΗΠΑ: Η Kamala Harris στέλνει με το καλημέρα μήνυμα στο Ισραήλ - Θα μποϊκοτάρει την ομιλία του Netanyahu στο Κογκρέσο
H σχετική απόφαση ελήφθη πριν ο Joe Biden ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την προεκλογική κούρσα.
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και φαβορί για υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών Kamala Harris πιθανότατα δεν θα εμφανιστεί δίπλα στον Benjamin Netanyahu, όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τοποθετηθεί ενώπιον του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα.
Τη σχετική κίνηση επιβεβαιώνουν μάλιστα αξιωματούχοι από το επιτελείο του Biden στον Λευκό Οίκο.
Η Harris αρνήθηκε να παρευρεθεί στην ομιλία του Netanyahu αργότερα αυτή την εβδομάδα, μετέφερε από την πλευρά της και η δημοσιογράφος του Axios Juliegrace Brufke.
Και η απόφαση ελήφθη πριν ο Joe Biden ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την προεκλογική κούρσα.
Κατά το πρωτόκολλο η Αντιπρόεδρος κάθεται στο προεδρείο του Κογκρέσου στη θέση πίσω από το βήμα, από όπου ο εκάστοτε επισκέπτης ομιλητής εκφωνεί την ομιλία του.
Ωστόσο, στην περίπτωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού αυτό δεν θα συμβεί.
«Αυτό μάλλον δεν ήταν ατύχημα», δήλωσε στους Times of Israel πρώην ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Η πηγή διατύπωσε τη θεωρία ότι ο Biden μπορεί να κρατήσει τη Harris μακριά από τον Λευκό Οίκο όσο ο Netanyahu βρίσκεται στην χώρα για να αποφύγει τις εικόνες που δείχνουν την αντιπρόεδρο να συνδέεται με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό - για επικοινωνιακούς, φυσικά, λόγους.
Εντούτοις, κάτι τέτοιο σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ, το γεγονός δηλαδή ότι η σύνδεση με το Ισραήλ παράγε αρνητικές συνδηλώσεις.
Ταυτόχρονα, η Harris δέχεται επικρίσεις από σιωνιστικές οργανώσεις για τα σχόλια που έκανε υπέρ των φοιτητικών κινητοποιήσεων υπέρ της Παλαιστίνης σε συνέντευξή της στο The Nation νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Η Σιωνιστική Οργάνωση της Αμερικής κατηγόρησε τον Harris ότι στήριξε την «αραβική ισλαμική εγκληματικότητα», μεταξύ άλλων ρατσιστικών δηλώσεων.
Ωστόσο, ένας σημερινός αξιωματούχος των ΗΠΑ διαμηνύει ότι οι πολιτικές μιας μελλοντικής κυβέρνησης Harris για την Παλαιστίνη δεν θα διαφέρουν πολύ από αυτές του Biden.
«Η Αντιπρόεδρος Harris συμμερίζεται τη σιδηρά δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια του Ισραήλ σε συνδυασμό με τη δέσμευση για προώθηση μιας λύσης δύο κρατών προκειμένου να τερματιστεί αυτός ο κύκλος βίας», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, μιλώντας ανώνυμα στο Axios.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης