Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφει στον Λευκό Οίκο ο Biden, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι οριακή - Οργιάζουν οι φήμες

Επιστρέφει στον Λευκό Οίκο ο Biden, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι οριακή - Οργιάζουν οι φήμες
Ο Joe Biden ακύρωσε εννέα ταξίδια που ήταν προγραμματισμένα για τις επόμενες δύο εβδομάδες
Την επιστροφή του Joe Biden στα καθήκοντα του στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε το επιτελείο του, από την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2027, έπειται από την πολυήμερη απομόνωσή του λόγω Covid 19.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Biden θα φύγει από το σπίτι του στο θέρετρο Rehoboth Beach στο Ντέλαγουερ στις 12.30 τοπική ώρα και δύο ώρες αργότερα θα πρέπει να φτάσει στο χώρο εργασίας του στον Λευκό Οίκο, όπου θα λάβει τακτική ενημέρωση.
Ο θεράπων ιατρός του Biden διαβεβαίωσε ότι τα συμπτώματα του Covid 19 του ασθενούς του «έχουν εξαφανιστεί σχεδόν τελείως».

Οργιάζουν οι φήμες

Ωστόσο, οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του οργιάζουν, καθώς ο Joe Biden ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις του απερχόμενου υποψηφίου για δεύτερη προεδρική θητεία.

Μάλιστα, αρκετοί εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ζήτησαν από τις αρχές, εν μέσω εικασιών στα κοινωνικά δίκτυα για τον υποτιθέμενο θάνατο του Biden, να παράσχουν αποδείξεις ότι είναι ζωντανός.

Οι ανησυχίες κλιμακώθηκαν καθώς ο Επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, Jeff Zients, κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση και τηλεφώνησε με όλο το προσωπικό του Λευκού Οίκου σήμερα, 23 Ιουλίου 2024. 
Από την Κυριακή, 21 Ιουλίου, ο Biden δεν είχε απευθυνθεί επίσημα στο έθνος εκτός της γραπτής δήλωσης που δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


GTJNUI5WEAAbwPT.jpg

Η προετοιμασμένη δήλωση της αποχώρησης

Μέσω μιας επιστολής που απευθυνόταν στους Αμερικανούς στο X, ο Biden έκανε την ανακοίνωση από το σπίτι του στο Rehoboth Beach του Ντέλαγουερ.
Ο πρόεδρος βρέθηκε θετικός στον COVID-19 την Πέμπτη το βράδυ (18/7) και έκτοτε βρίσκεται σε απομόνωση.
«Ήταν η υψηλότερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως Πρόεδρός σας», έγραψε ο Biden στην επιστολή.
«Και ενώ ήταν πρόθεσή μου να επιδιώξω να επανεκλεγώ, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να αποχωρήσω και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στα καθήκοντά μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου».
Στη μονοσέλιδη επιστολή, ο πρόεδρος επαίνεσε επίσης την Kamala Harris για το έργο της ως αντιπρόεδρος.
Η κίνηση ήταν μια μεγάλη στροφή για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος για τρεις εβδομάδες παρέμεινε ανένδοτος ενόψει των αυξημένων εκκλήσεων από τους Δημοκρατικούς να εγκαταλείψει την κούρσα μετά από το debate με τον Trump στις 27 Ιουνίου.

Την Τετάρτη η ομιλία του Netanyahu στο Kογκρέσο

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η προγραμματισμένη εδώ και καιρό συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, που αφίχθη χθες στην Ουάσιγκτον, θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη.
Ο Netanyahu αναμένεται να εκφωνήσει αύριο Τετάρτη ομιλία ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου.
Αναμένεται ακόμη να έχει —χωριστή από αυτήν με τον Biden — συνάντηση με την αντιπρόεδρο και βασική διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να είναι υποψήφια του κόμματος για την προεδρία τον Νοέμβριο, την Kamala Harris, εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με συνεργάτη της τελευταίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης