Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Παραμένει θετικό το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Eurobank

Χρηματιστήριο: Παραμένει θετικό το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Eurobank
Πρεμιέρα σήμερα για την Softweb στην Εναλλακτική Αγορά, μία εταιρεία πληροφορικής με μικρά μεγέθη.
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των αμερικανικών εκλογών μετά και την αποχώρηση του Μπάιντεν από τη διεκδίκηση της προεδρίας, διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την επενδυτική ψυχολογία.
Αναλυτές αναφέρουν πως περιμένουν ανοδική κίνηση σήμερα για την αγορά.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Eurobank, η οποία χθες κατέγραψε νέα πολυετή υψηλά οδηγώντας και τον τραπεζικό δείκτη σε νέα υψηλά, καθώς σε λίγη ώρα για γίνει η γενική συνέλευση. Η διανομή μερίσματος 0,093 ευρώ και η διαγραφή ιδίων μετοχών είναι τα σημαντικότερα θέματα.
Πρεμιέρα σήμερα για την Softweb στην Εναλλακτική Αγορά, μία εταιρεία πληροφορικής με μικρά μεγέθη. Η τιμή εισαγωγής είναι τα 0,86 ευρώ.

Eurobank Equities
Η αγορά δείχνει να κατευθύνεται προς ένα ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα, αντίστοιχο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των αγορών του εξωτερικού, καθώς η ώθηση από τις βελτιωμένες προοπτικές του εκλογικού αγώνα στις ΗΠΑ παραμένει.

Piraeus Securities
Περιμένουμε το θετικό momentum να διατηρηθεί και σήμερα. 

Optima Bank
Περιμένουμε ότι το Χ.Α. θα συνεχίσει να κινείται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια ήπια κατοχύρωση κερδών.

Beta
Τα νέα ιστορικά υψηλά στις ΗΠΑ ίσως διατηρήσουν τη θετική ψυχολογία παρέχοντας ενδείξεις για μία ανοδική συνεδρίαση. Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στα εταιρικά αποτελέσματα με αυτά του πολύ σημαντικού τεχνολογικού κλάδου να ξεχωρίζουν και να ξεκινούν σήμερα οι δημοσιεύσεις. Η πορεία των τεχνολογικών μετοχών θα επηρεάσει την επενδυτική ψυχολογία και τις αγορές.

Κύκλος
Η αδιάλειπτα ανοδική κίνηση του Γ.∆. έχει σαν αποτέλεσμα η πλησιέστερη αντίσταση να εντοπίζεται πλέον στις 1493 μονάδες ενώ εκείνες των 1468 και 1463 μονάδων να αποτελούν πλέον κρίσιμες στηρίξεις.

Depolas
Χθες ήταν μια θετική μέρα για τις μετοχές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και λαμβάνεται ως μια πρώτη αντίδραση μετά τις πιέσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Ανοδικά κινήθηκε και ο ΓΔΧΑ πλησιάζοντας τα τοπικά υψηλά των 1500 μονάδων με πρωταγωνιστές τις τράπεζες και τις ΟΤΕ και ΜΟΗ. Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα είναι περιορισμένη κυρίως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου στην Ευρωζώνη και στις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ και τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στο κλείσιμο του ΧΑ. Η βαρύτητα θα δοθεί στα εταιρικά αποτελέσματα B’ τριμήνου και κυρίως στις Tesla και Google, ενώ επίσης μεταξύ άλλων δημοσιεύουν σήμερα οι General Electric, Coca Cola US, MSCI, Moody’s, Philip Morris. Προσδοκούμε σε άλλη μία θετική ημέρα για το ΧΑ εν μέσω καλού κλίματος στους διεθνείς δείκτες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης