Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία και το Ιράν ενισχύουν τη συμμαχία τους - Οριστικοποιούν συνολική συνθήκη εταιρικής σχέσης

Η Ρωσία και το Ιράν ενισχύουν τη συμμαχία τους - Οριστικοποιούν συνολική συνθήκη εταιρικής σχέσης
Η Ρωσία και το Ιράν οριστικοποιούν μια συνολική συνθήκη εταιρικής σχέσης
Η Ρωσία και το Ιράν ολοκλήρωσαν την προετοιμασία μιας συνολικής συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης και η ιστορική υπογραφή θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Andrei Rudenko σε συνέντευξή του στο TASS.
Κατά τη διάρκεια πολύ παραγωγικών διαβουλεύσεων μεταξύ εμπειρογνωμόνων από τις νομικές και εδαφικές υπηρεσίες των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα στις 21 Ιουνίου, κατέστη δυνατή η οριστικοποίηση του κειμένου της συνθήκης, σύμφωνα με το TASS.
Ως αποτέλεσμα αυτών των διαβουλεύσεων, συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες που απαιτούνται για την προετοιμασία της συνθήκης προς υπογραφή στο πλαίσιο μιας από τις επόμενες διμερείς επαφές σε ανώτατο επίπεδο.
Ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα γίνουμε μάρτυρες αυτού του πραγματικά ιστορικού γεγονότος», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Η σύνταξη ενός τέτοιου εγγράφου, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αναβαθμίσει το καθεστώς των ρωσοϊρανικών σχέσεων σε μια συνολική στρατηγική εταιρική σχέση, διήρκεσε σχεδόν δυόμισι χρόνια και σήμερα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Rudenko.
Το IRNA μετέδωσε νωρίτερα ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος του Ιράν Masoud Pezeshkian δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Μόσχα τον Οκτώβριο στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης