Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεκροί 50 δυτικοί εκπαιδευτές των Ουκρανών, σε ένα μόνο ρωσικό χτύπημα με Iskader, κοντά στο Kharkiv

Νεκροί 50 δυτικοί εκπαιδευτές των Ουκρανών, σε ένα μόνο ρωσικό χτύπημα με Iskader, κοντά στο Kharkiv
Δεκάδες δυτικοί εκπαιδευτές των ουκρανικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε ένα μόνο χτύπημα κοντά στο Kharkiv
Ο ρωσικός στρατός χτύπησε ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης εκπαιδευτών και μισθοφόρων από δυτικές χώρες στην περιοχή του Kharkiv, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το Ria Novosti.
«Ως αποτέλεσμα του πλήγματος, περίπου 50 ξένοι εκπαιδευτές εξουδετερώθηκαν», τόνισε το υπουργείο.
Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε από το πυραυλικό σύστημα Iskander-M, το οποίο είχε αναπτυχθεί προσωρινά στο χωριό Derkachi.
Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο από το χτύπημα.
Οι ξένοι μαχητές συμμετέχουν ενεργά στις μάχες στο πλευρό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν συνεχώς μεγάλες απώλειες στις τάξεις τους.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ήδη αναφερθεί στην εξόντωση μισθοφόρων από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γεωργία και άλλες χώρες και αναφέρει τακτικά την ήττα των τόπων όπου έχουν συγκεντρωθεί αλλοδαποί που πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου.
Το υπουργείο έχει επίσης επανειλημμένα προειδοποιήσει τους ξένους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία και τόνισε ότι οι μισθοφόροι δεν θεωρούνται μαχητές σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και δεν δικαιούνται το καθεστώς του αιχμαλώτου πολέμου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, περισσότεροι από 13.000 ξένοι μισθοφόροι έφτασαν στη γειτονική χώρα για να πολεμήσουν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης. Περίπου έξι χιλιάδες μαχητές εκκαθαρίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης