Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης για Attica, Παγκρήτια: Χωρίς τη συμφωνία θα είχαμε απώλεια καταθέσεων πάνω από 1,6 δισ. ευρώ

Χατζηδάκης για Attica, Παγκρήτια: Χωρίς τη συμφωνία θα είχαμε απώλεια καταθέσεων πάνω από 1,6 δισ. ευρώ

Ο υπουργός Εθνικής και Οικονομικών απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης για ζημία του Δημοσίου

Σχετικά Άρθρα
Τη σημασία της συγχώνευσης Attica Bank και Παγκρήτιας υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Όπως τόνισε ο υπουργός, στην επιστολή της ΤτΕ αναφερόταν ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό το σενάριο σημαντικής εκροής καταθέσεων και η κατάρρευση των δυο τραπεζών, με σημαντικές επιπτώσεις στις τράπεζες συνολικά.
Επίσης, καμία από τις δυο τράπεζες δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις του νόμου περί μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων της εκκαθάρισης. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να περάσουν οι μη εγγυημένες καταθέσεις σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα και θα χάνονταν. Οι μη εγγυημένες καταθέσεις ανέρχονταν στα 909 εκατ. ευρώ για την Attica και στα 726 εκατ. ευρώ για την Παγκρήτια. Άρα θα είχαμε απώλεια καταθέσεων πάνω από 1,6 δισ. ευρώ».
Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε πως «δεν γίνεται το όγδοο θαύμα του κόσμου, έχουμε μια θετική εξέλιξη. Ναι, με στήριξη του κράτους, αλλά κάνουμε το αυτονόητο. Δίνουμε λύση που είναι επωφελεία των καταθετών, της τράπεζας και του τραπεζικού συστήματος».
Σχολιάζοντας την ευρύτερη κριτική της αντιπολίτευσης για τις κινήσεις στο μέτωπο των τραπεζών, τόνισε: «Ουδέν ψευδέστερον ότι έχουμε ζημιά από την διαδικασία των τραπεζών, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα κέρδη που έχουμε από τις τράπεζες μέχρι στιγμής ανέρχονται στα 4 δισ. ευρώ. Όμως από την αντιπολίτευση έχει αποφασιστεί ότι θα γίνει επίθεση και δολοφονία χαρακτήρων οπότε δεν κοιτάμε τα στοιχεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης