Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καταδικασμένες σε αποτυχία οι προσπάθειες των Βρετανών για «στρατηγική ήττα» - Αντίποινα στις κυρώσεις

Ρωσία: Καταδικασμένες σε αποτυχία οι προσπάθειες των Βρετανών για «στρατηγική ήττα» - Αντίποινα στις κυρώσεις
Ως αντίποινα για τις κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο 15 Βρετανών πολιτών
Ως αντίποινα για τις κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο 15 Βρετανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής των επιχειρήσεων του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος που εμπλέκονται σε προμήθειες όπλων στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Ως μέρος της απάντησης στις επιθετικές ενέργειες του Λονδίνου, αποφασίστηκε να επεκταθεί περαιτέρω ο ρωσικός κατάλογος, για να συμπεριλάβει εκπροσώπους βρετανικών ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας που εμπλέκονται στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού, επικεφαλής επιχειρήσεων του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος που προμηθεύουν προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες στο καθεστώς του Κιέβου, εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφους που μιλούν από αντιρωσικές θέσεις για θέματα άμυνας και το θέμα της ΝΔΤ στα μέσα ενημέρωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταδικασμένες σε αποτυχία οι οι προσπάθειες των Βρετανών ρωσοφοβικών για μια «στρατηγική ήττα»

«Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι όλες οι προσπάθειες των Βρετανών ρωσοφοβικών να δημιουργήσουν συνθήκες για μια «στρατηγική ήττα» και τη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας είναι εξ ορισμού καταδικασμένες σε αποτυχία.
Καλούμε το Λονδίνο να αξιολογήσει νηφάλια την κατάσταση και να αλλάξει αμέσως την προσέγγιση στις διμερείς σχέσεις», αναφέρει το υπουργείο.
Ο κατάλογος των 15 Βρετανών πολιτών εναντίον των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού διπλωματικού υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης