Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ολλανδός σεισμολόγος ξαναχτυπά: Οι Έλληνες να... προσέχουν - «Βλέπει» σεισμό 6 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα - Οργή Παπαδόπολου

Ο Ολλανδός σεισμολόγος ξαναχτυπά: Οι Έλληνες να... προσέχουν - «Βλέπει» σεισμό 6 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα - Οργή Παπαδόπολου
Με ιδιαίτερα αυστηρό τόνο απάντησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην αναφορά του Ολλανδού περί επικείμενου σεισμού μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα

Καμπανάκι για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα από τον γνωστό Ολλανδό ερευνητής Frank Hoogerbeets.
Ο Ολλανδός αναφέρει πως θα πρέπει να περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην περιοχή των Δωδεκανήσων και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο, μετά από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Τσανάκαλε.
«Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», σημειώνει ο  Frank Hoogerbeets.
Σε δεύτερη ανάρτησή του μάλιστα καλεί τους Έλληνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
«Να είσαι προσεκτικοί. Ένας ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή είναι πιθανός», αναφέρει.
Ο  Frank Hoogerbeets προβλέπει, όπως αναφέρει ο ίδιος, τους σεισμούς με βάση τις κινήσεις των πλανητών, ενώ οι μέθοδοί του θεωρούνται αμφιλεγόμενες και αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη από την επιστημονική κοινότητα.

Οργή Παπαδόπουλου

Με ιδιαίτερα αυστηρό τόνο απάντησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην αναφορά του Ολλανδού περί επικείμενου σεισμού μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα.
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του αναφέρει ότι ο Frank Hoogerbeets δεν είναι καν ερευνητής, αναφέρει ότι πρόκειται για αναξιόπιστη ιστορία και επισημαίνει ότι:

-Τα στοιχεία της δήθεν πρόβλεψης είναι γενικά και αόριστα.

-Η μέθοδος της δήθεν πρόβλεψης βασίζεται, λέει, στις κινήσεις των πλανητών. Πουθενά δεν έχουμε δει τα χαρακτηριστικά της μεθόδου και τους υπολογισμούς.

-Είχε, λέει, προβλέψει το σεισμό της Τουρκίας το 2023. Ανακριβές! 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης