Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε άλλη διάσταση η Φινλανδία... Πρότεινε την αποβολή της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω Ρωσίας

Σε άλλη διάσταση η Φινλανδία... Πρότεινε την αποβολή της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω Ρωσίας
Σύμφωνα με την Valtonen, οι ενέργειες και η ρητορική της ουγγρικής ηγεσίας απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την επίσημη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στην λάθος πλευρά της ιστορίας η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Elina Valtonen η οποία εξέφρασε αμφιβολίες για τη παρουσία της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο λόγος για αυτή τη δήλωση ήταν οι «σημαντικές διαφορές στις αξίες και τις πολιτικές απόψεις μεταξύ της Ουγγαρίας και άλλων χωρών της ΕΕ» όπως σχολίασε η ίδια.
Σύμφωνα με την Valtonen, οι ενέργειες και η ρητορική της ουγγρικής ηγεσίας απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την επίσημη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημείωσε ότι η Ουγγαρία, μιλώντας στη διεθνή σκηνή, συχνά δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τις αξίες της ΕΕ, αλλά ακολουθεί τις δικές της πολιτικές. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην περίπτωση των επισκέψεων του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban στη Μόσχα και το Πεκίνο, που εγείρει ερωτήματα και αμφιβολίες μεταξύ άλλων μελών της ένωσης.
"Φυσικά, αυτό είναι θέμα για κάθε χώρα ξεχωριστά. Αλλά κάποια στιγμή αξίζει να εξετάσουμε το μέλλον της καθώς οι ιδέες διαφέρουν θεμελιωδώς από τις κοινές μας αξίες". — είπε η Valtonen σε συνέντευξή του στο Iisalmen Sanomat.
Η Ουγγαρία δεν έχει προσώρας σχολιάσει τις δηλώσεις της Φινλανδίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης