Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

«Πράσινο» φως από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο νέο ETF για το Ethereum

«Πράσινο» φως από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο νέο ETF για το Ethereum
Η απόφαση αποτελεί επιστέγασμα μιας πολυετούς διαδικασίας για την έγκριση των Ether ETFs από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Την έγκρισή τους για τα πρώτα spot ethereum (ETH) exchange traded funds (ETFs) έδωσαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, δίνοντας στους Αμερικανούς πρόσβαση σε ένα δεύτερο σημαντικό κρυπτονομίσματα μέσω άλλων οχημάτων.
Η απόφαση αποτελεί επιστέγασμα μιας πολυετούς διαδικασίας για την έγκριση των Ether ETFs από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ακολουθεί την έγκριση εκ μέρους της ρυθμιστικής αρχής για τα spot bitcoin (BTC) ETFs τον περασμένο Ιανουάριο.
Το περιτύλιγμα του νέου ETF θα μπορούσε να κάνει πιο εύγευστο το ETH στους συμβατικούς επενδυτές, καθώς τα κεφάλαια μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν μέσω παραδοσιακών λογαριασμών μεσιτείας. Σημειώνεται πως από το ντεμπούτο τους τον Ιανουάριο, τα ETFs του bitcoin έχουν προσελκύσει επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η έγκριση φαινόταν αβέβαιη πριν από μερικές εβδομάδες, ωστόσο στα τέλη Μαΐου, οι αξιωματούχοι της SEC, μετά από μακρά περίοδο σιωπής, άρχισαν να ασχολούνται με τους απρόβλεπτους εκδότες του ETF.
Στη συνέχεια, στις 23 Μαΐου, η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε μια αίτηση κλειδί, που άνοιξε τον δρόμο για πλήρη έγκριση μέσω της τελευταίας απόφασης. «Έχουμε εισέλθει στην εποχή του ETF», δήλωσε ο Matt Hougan, επικεφαλής επενδυτικό γραφείο της Bitwise. «Οι επενδυτές μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο 70% της αγοράς περιουσιακών στοιχείων ρευστών κρυπτονομισμάτων μέσω ETP χαμηλού κόστους».
«Όντας οι πρώτοι που καταθέσαμε αίτηση για ένα Ethereum ETF το 2021, πιστεύαμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο Ethereum με ένα όχημα που βρίσκουν προσβάσιμο και οικείο», δήλωσε ο Kyle DaCruz, επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της VanEck. «Εάν το Bitcoin είναι ψηφιακός χρυσός, τότε το Ethereum είναι το App Store ανοιχτού κώδικα και η πύλη για χιλιάδες εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain».
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα ether ETFs, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής ενός trust της Grayscale Investments ύψους 9,3 δισ. δολαρίων και νέων λανσαρισμάτων από τους γίγαντες bitcoin ETF BlackRock και Fidelity, έλαβαν έγκριση από την SEC το απόγευμα της Δευτέρας, με τις συναλλαγές να ξεκινούν ήδη από σήμερα Τρίτη.
Η έγκριση και η έναρξη διαπραγμάτευσης των spot bitcoin ETFs τον Ιανουάριο ώθησε την τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος σε νέα ιστορικά υψηλά.
Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι ενώ ένα spot ETH ETF θα μπορούσε να εκτοξεύσει την τιμή του ETH έως και 6.500 δολ., αλλά οι εισροές σε αυτά τα κεφάλαια δεν θα είναι τόσο υψηλές όσο για τους αντίστοιχους που εστιάζουν στο bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης