Διεθνή

«Παντού σκουπίδια και δυστυχία» - Οι Κινέζοι γυρίζουν ντοκιμαντέρ για την κατάντια της Αμερικής

«Παντού σκουπίδια και δυστυχία» - Οι Κινέζοι γυρίζουν ντοκιμαντέρ για την κατάντια της Αμερικής
Το παράδοξο δε είναι πως η Κίνα τροφοδοτεί εν μέρει το πρόβλημα ναρκωτικών
Οι Κινέζοι πλέον παράγουν ντοκιμαντέρ για την κατάρρευση που επικρατεί στις αμερικανικές πόλεις, όπου οι χιλιάδες άστεγοι, ναρκωμανείς, η φτώχεια και η παρακμή, δεν θυμίζουν σε τίποτα την παγκόσμια υπερδύναμη των προηγούμενων δεκαετιών. 
Διάφορα βίντεο που ξεπηδούν στα social media από Κινέζους χρήστες, δείχνουν τα γκέτο σε πόλεις όπως το Όκλαντ της Καλιφόρνια -ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση σε περιοχές όπως το Κένσιγκτον της Φιλαδέλφεια. 
«Οι Κινέζοι κάνουν ντοκιμαντέρ για την εξαιρετικά ακραία φτώχεια και τις πόλεις σε αποσύνθεση αφού δεν υπάρχουν πια στην Κίνα», έγραψε, ενδεικτικά, ένας χρήστης στπ «Χ», παραθέτοντας το σχετικό βίντεο. 
«Παντού σκουπίδια... Οι άνθρωποι δεν ζουν σε κάποια συγκεκριμένα μέρη. Υπάρχουν περιπλανώμενοι παντού», αναφέρεται στη μετάφραση του βίντεο.
Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom, το 2023, παραδέχτηκε ότι καθάρισε πολλά τετράγωνα της περιοχής πριν από την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στην πόλη (!).

Όπως και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, το πρόβλημα με το Όκλαντ είναι η αποβιομηχανοποίηση που επιδεινώνεται με αποτυχημένες προοδευτικές πολιτικές, οδηγώντας έτσι σε έγκλημα, χάος, έλλειψη στέγης και ανεξέλεγκτη αποσύνθεση των νοικοκυριών εν μέσω της χειρότερης κρίσης ναρκωτικών στην ιστορία.
Το παράδοξο δε είναι πως, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή των ΗΠΑ (House Select Committee on the Strategic Competition), η Κίνα τροφοδοτεί εν μέρει το πρόβλημα ναρκωτικών, καθώς επιδοτεί ενεργά την πώληση χημικών φαιντανύλης στο Μεξικό. Τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό μαγειρεύουν στη συνέχεια αυτές τις χημικές ουσίες και το τελικό προϊόν στη συνέχεια πλημμυρίζει στις ΗΠΑ μέσω των νότιων συνόρων. 

Ο νόμος και η τάξη έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα τα χρόνια της προεδρίας Biden, καθώς ριζοσπαστικοί Δημοκρατικοί δήμαρχοι δεν διαθέτουν τις δεξιότητες για να διαχειριστούν αποτελεσματικά, εστιάζοντας αντ' αυτού στην προώθηση προοδευτικών πολιτικών που τελικά καταδικάζουν την περιοχή.

GSrafxuW0AAED9P.jpg

Ας παρούμε μία γεύση και από την κατάσταση που επικρατεί στη Φιλαδέλφεια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης