Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγριος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση στελεχών Τσίπρα και Γεροβασίλη - Κασσελάκης: «Όποιος δεν θέλει φεύγει, τέλος!»

Άγριος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση στελεχών Τσίπρα και Γεροβασίλη - Κασσελάκης: «Όποιος δεν θέλει φεύγει, τέλος!»
Αποχώρησαν από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου στελέχη που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα
Αγριεύει ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέλη της γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, που πρόσκεινται στο στρατόπεδο του Αλέξη Τσίπρα, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση εξαπολύοντας πυρά κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.
Αντικείμενο της σχετικής συνεδρίασης ήταν το επικείμενο συνέδριο του Οκτωβρίου, όπου θα εγκριθούν ή μη οι καταστατικές αλλαγές στο κόμμα.
Είχε προηγηθεί η οξύτατη επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη κατά των εν λόγω στελεχών, που σύμφωνα με πληροφορίες τους προειδοποίησε: «Όποιος δεν θέλει να μείνει, να σηκωθεί να φύγει από το κόμμα. Τέλος, είπα τέλος».
Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά απουσίαζε από τη συνεδρίαση της γραμματείας του οργάνου.

Σφοδρή κριτική από τα «στελέχη Τσίπρα» - Η απουσία θέσεων και οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Τα πνέυματα οξύνθηκαν όταν τα λεγόμενα «στελέχη Τσίπρα» άσκησαν κριτική στην νυν ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το επικείμενο Συνέδριο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κεντρική εισήγηση από πλευράς της Επιτροπής Καταστατικού, ούτε και η πλευρά της πλειοψηφίας έχει αποτυπώσει τις ακριβείς τις θέσεις απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές.
Ακολούθως, τα συγκεκριμένα στελέχη υποστήριξαν ότι δεν υπάρχουν κείμενα για το Συνέδριο του κόμματος, ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν το συνέδριο είναι διαρκές ή έκτακτο, ότι δεν έχει σχηματοποιηθεί πολιτικά το πλαίσιο προτάσεων του Προέδρου για τις αλλαγές στο κόμμα, αλλά και ότι ο προσυνεδριακός διάλογος «στριμώχνεται» σε 20 μέρες.
Πέραν αυτών, η Όλγα Γεροβασίλη υποσημέιωσε ότι είναι αντιδεοντολογική η διεξαγωγή του Συνεδρίου πάνω στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης υπερθεμάτισε λέγοντας ότι δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις, εφόσον δεν υπάρχει η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει στο κόμμα.

Ξέσπασμα Κασσελάκη: «Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει από το κόμμα. Τέλος είπα, τέλος»

Στο σημείο εκείνο ήταν που παρενέβη στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διακόπτοντας μάλιστα την τοποθέτηση της κ. Γεροβασίλη.
Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να διεμήνυσε στους παρευρισκόμενους: «Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται μία απόφαση που έχει ληφθεί. Όποιος δεν θέλει να μείνει, να σηκωθεί να φύγει από το κόμμα. Τέλος είπα, τέλος».
Με τα πνεύματα να είναι τεταμένα, πυροσβεστικό ρόλο προσπάθησε να παίξει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να ανακαλέσει, προκειμένου να εξομαλυνθούν τα πράγματα και να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.
Εντούτοις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ... έτεινε χείρα φιλίας, δεν ανακάλεσε την τοποθέτησή του και ως αποτέλεσμα, τα οχτώ μέλη αποχώρησαν.
Πρόκειται για τους Γιάννη Ραγκούση, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστα Ζαχαριάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ελένη Συμεωνίδου και Ζωή Καρκούλια.

Επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα ο Κασσελάκης: «Μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε»

Αργότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε απάντηση στα δημοσιέυματα, προσπαθώντας την ίδια στιγμή να κατευνάσει τις εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε. Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος», τόνισε σχετικά στο Χ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Και δεν θα μας διασπάσετε ποτέ», συμπλήρωσε.


Τα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Επισημαίνεται ότι το όργανο που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο επόμενο συνέδριό του στελεχώνεται από τους/τις: Στέφανο Κασσελάκη, Ράνια Σβίγκου, Γιάννη Βουλγαράκη, Σωκράτη Φάμελλο, Ευάγγελο Αποστολάκη, Παναγιώτα Αράπη Μπελώνη, Όλγα Γεροβασίλη, Ρένα Δούρου, Κώστα Ζαχαριάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Ζωή Καρκούλια, Βούλα Κεχαγιά, Μαρία Κουβέλη, Κυριακή Μάλαμα, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, Γιάννη Μπουρνού, Θάνο Μωραΐτη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη, Γιώτα Πούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνο Ρήγα, , Γιάννη Σαρακιώτη, Νίκο Σκορίνη, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Ραλλία Χρηστίδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης