Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η πτώση της ζήτησης στα EV στρέφει ξανά τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στα βενζινοκίνητα

Η πτώση της ζήτησης στα EV στρέφει ξανά τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στα βενζινοκίνητα

Porsche και Ford αναθεώρησαν τα σχέδιά τους - Οι 3 βασικοί παράγοντες που επιβραδύνουν τη δυναμική των ηλεκτρικών οχημάτων

 
Σχετικά Άρθρα

Αλλαγή δεδομένων παρατηρείται εσχάτως στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Σύμφωνα μες το Oilprice.com, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες την περιορίζουν εν μέσω πλεονάζουσας χωρητικότητας και επανεξετάζουν τους φιλόδοξους στόχους τους για τις πωλήσεις EV (Porsche και Ford).
Η ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων μειώθηκε εμφανώς τον περασμένο χρόνο, αφήνοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία να παλεύουν με την πλεονάζουσα χωρητικότητα των μοντέλων τους EV, καθώς συνειδητοποιούν ότι η μετάβαση σε πλήρως ηλεκτροκίνητες μεταφορές θα διαρκέσει περισσότερο από όσο νόμιζαν.
«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία παράγουν επί του παρόντος EV σε επίπεδα περίπου 40%-45% χαμηλότερα από τις προηγούμενες προσδοκίες.
Αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα που είχε τεθεί σε εφαρμογή από τους πελάτες μας και από εμάς απαιτεί συνεχή προσαρμογή.
Προσαρμόζουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε με τους πελάτες μας»δήλωσε στις 23/7 στο Bloomberg ο Λοράν Φαβρ (Διευθύνων Σύμβουλος της OPmobility).
Η OPmobility η οποία την ίδια ημέρα ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση κερδών, εντούτοις επισήμανε «ένα περίπλοκο περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από επιβράδυνση στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, αλλά και χαμηλότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη στα ηλεκτρικά οχήματα».

Αιτίες πτώσης της δυναμική των EV

«Οι αυξανόμενες ανησυχίες για το κόστος κεφαλαίου των EV, η αβεβαιότητα σχετικά με ορισμένες εκλογές φέτος (ειδικά στις ΗΠΑ) και η έλλειψη σταθμών ταχείας φόρτισης είναι οι 3 βασικοί παράγοντες που επιβραδύνουν τη δυναμική των ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε τον περασμένο Μάιο ο Kota Yuzawa (αναλυτής της Goldman Sachs Research).
Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων έχουν επιταχυνθεί και ενδέχεται να ξεπεράσουν τις προβλέψεις, σημείωσε η Goldman Sachs.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στοιχηματίσει στα υβριδικά εν μέσω της επιβράδυνσης της ζήτησης EV.

Αλλαγή ρότας… από Porsche και Ford

Η Ford Motor Company, για παράδειγμα, δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι καθυστερεί την προγραμματισμένη κυκλοφορία ορισμένων από τα ηλεκτρικά της επόμενης γενιάς καθώς επεκτείνει τις προσφορές υβριδικών οχημάτων, ως το πιο πρόσφατο σημάδι ότι η απορρόφηση ηλεκτρικών οχημάτων από τους καταναλωτές έχει επιβραδυνθεί.
Στις 22/7, η Porsche υποβάθμισε το στόχο της τα EV να αντιπροσωπεύουν το 80% όλων των πωλήσεων έως το 2030, λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την αγορά και ότι «Η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαρκεί περισσότερο από ό,τι πιστεύαμε πριν από πέντε χρόνια».

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης