Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Δεν παραιτούμαι πριν το τέλος της θητείας μου - Με υπηρεσιακή κυβέρνηση οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Macron: Δεν παραιτούμαι πριν το τέλος της θητείας μου - Με υπηρεσιακή κυβέρνηση οι Ολυμπιακοί Αγώνες
«Ο γαλλικός λαός μου εμπιστεύτηκε μια εντολή και θα την εκτελέσω στο ακέραιο»
Σχετικά Άρθρα
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα διεξαχθούν με υπηρεσιακή κυβέρνηση και μετά θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, προτρέποντας παράλληλα όλα τα κόμματα να συνεργαστούν και να συμβιβαστούν προκειμένου να κυλήσουν ομαλά οι επόμενες εβδομάδες.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εθνικές εκλογές της 4ης Ιουλίου Ιουλίου, ο Emmanuel Macron αναγνώρισε ότι το κόμμα του (Ensemble) έχασε αρκετές ψήφους, αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει την πρόταση του Νέου Λαϊκού Μετώπου για νέο πρωθυπουργό.
«Επιθυμία μου είναι να μπορέσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση για να λάβει αποφάσεις και να προετοιμάσει έναν προϋπολογισμό. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με την πρόοδο των συζητήσεων, θα είναι δική μου ευθύνη να ορίσω έναν πρωθυπουργό ή μια πρωθυπουργό και να του αναθέσω το έργο του σχηματισμού κυβέρνησης και της συγκέντρωσης της ευρύτερης δυνατής ομάδας, ώστε να μπορέσει να δράσει και να προσφέρει σταθερότητα», σημείωσε.
Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί πριν το τέλος της θητείας του.
«Ο γαλλικός λαός μου εμπιστεύτηκε μια εντολή και θα την εκτελέσω στο ακέραιο. Επιθυμία μου είναι η σταθερότητα για τη χώρα. Αποφάσισα αυτή τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, με πλήρη συνείδηση, και με μεγάλη σοβαρότητα, επειδή η Συνέλευση δεν ανταποκρινόταν πλέον στην κοινωνία και μια πλειοψηφία είχε ανακοινώσει ότι θα κατέθετε πρόταση μομφής το φθινόπωρο», είπε μεταξύ άλλων.
«Εάν οι δυνάμεις που μπορούν να παράγουν πλειοψηφία θέλουν σταθερότητα, δεν θα υπάρξει περαιτέρω διάλυση» της Εθνοσυνέλευσης, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης