Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκη: Δεν συμμετέχουμε στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για την επέτειο των 50 χρόνων – Έχει μετατραπεί σε lifestyle πανηγυράκι

Νίκη: Δεν συμμετέχουμε στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για την επέτειο των 50 χρόνων – Έχει μετατραπεί σε lifestyle πανηγυράκι

Έχει εκπέσει σε κοσμικό γεγονός

Σχετικά Άρθρα
Σε ανακοίνωση σχετικά με τη μη συμμετοχή του στη δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας προέβη το κοινοβουλευτικό κόμμα ΝΙΚΗ, επισημαίνοντας ότι «η συγκεκριμένη εορτή έχει εκπέσει σε ένα «lifestyle» κοσμικό γεγονός.

Η ανακοίνωση

Πριν από 10 περίπου ημέρες ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κ. Δημήτριος Νατσιός είχε ανακοινώσει από το Βήμα της Βουλής ότι δεν θα παρευρεθεί στην δεξίωση που διοργανώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 24 Ιουλίου για τον καθιερωμένο εορτασμό της επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης αυτής, είναι συνολική απόφαση του Κινήματος κανείς εκπρόσωπος και μέλος της ΝΙΚΗΣ να μην παρευρεθεί στην εν λόγω «εορτή».

Εξηγούμε τους λόγους:

Η συγκεκριμένη εορτή έχει δυστυχώς εκπέσει σε ένα “lifestyle” κοσμικό γεγονός, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από την ιδιότητα σημαντικού μέρους των προσκεκλημένων οι οποίοι δεν σχετίζονται με τον Θεσμό της Δημοκρατίας, δεν εκπροσωπούν τον Λαό ή το Έθνος αλλά είναι απλά “επώνυμοι” δηλαδή γνώρισμά τους είναι η ατομική τους προβολή στα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης, με άλλα λόγια εκπροσωπούν την «τηλεοπτική δημοκρατία» που στις ημέρες μας επικίνδυνα τείνει να υποκαταστήσει την Δημοκρατία μας.
Η τάση αυτή στις προσκλήσεις των εν λόγω προσώπων έχει στρέψει τις δημόσιες συζητήσεις στα ενδύματα που φόρεσαν οι παρευρισκόμενοι, στο τι έφαγαν, τι ήπιαν και τι άκουσαν και όχι στα σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής Δημοκρατίας που τόσο ταλαιπωρούν την Πατρίδα μας.
Ο απλός Λαός παρακολουθεί αποστασιοποιημένος από την τηλεόραση τους επωνύμους να προσέρχονται στο Προεδρικό, με ενίοτε προκλητική ενδυμασία, προσπερνώντας με ύφος αριστοκρατικό την Προεδρική Φρουρά που παρατάσσεται αμίλητη και με την όλη εικόνα να θυμίζει χορό σε Παλάτι Μονάρχη και όχι Εορτή της Δημοκρατίας.
Θα μπορούσε η επέτειος αυτή να τιμηθεί με πολλούς άλλους δημιουργικούς τρόπους που να συμβάλλουν έμπρακτα ώστε να διασφαλιστεί η Δημοκρατία στη χώρα μας από τους Δημαγωγούς και τους Νοσφιστές της που καθημερινά υποσκάπτουν τα θεμέλιά της, διαστρεβλώνουν τις αξίες της και βασικές Αρχές της όπως η διάκριση των εξουσιών. Είμαστε στη διάθεση της κ. Προέδρου της Δημοκρατίας για να συνεισφέρουμε σε έναν τέτοιο γόνιμο προβληματισμό.
Μέρος του προβλήματος όμως δεν θέλουμε να γίνουμε.

Απέχουμε από το πανηγυράκι

Στη ΝΙΚΗ η απόφαση να απέχουμε από αυτό το μικροαστικό “πανηγυράκι”, συνοδεύεται από την απόφαση αντιπροσωπεία του Κινήματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και με την συμμετοχή βουλευτών μας, να μεταβεί στην Κύπρο για να τιμήσει τα πενηντάχρονα της κατοχής του βόρειου τμήματος.
Εμείς δεν λησμονούμε ότι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας συμπίπτει με την Τουρκική εισβολή στην Κύπρου μας και ότι η Επταετία στην Ελλάδα έληξε μόλις επήλθε η κατοχή του Αττίλα, μια άσχημη συγκυρία πάνω στις στάχτες της Μεγαλονήσου.
Στη συνείδησή μας βαραίνουν περισσότερο τα πενήντα χρόνια κατοχής από τη βραδιά της Δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο και θα πράξουμε κατά τη συνείδησή μας.
Γνωρίζουμε ότι κακοπροαίρετοι θα επιτεθούν στη ΝΙΚΗ για την επιλογή μας αυτή.

Η αληθινή γιορτή της Δημοκρατίας

Δεν εκφράζουν όμως τον Ελληνικό Λαό που σε όλες τις δημοσκοπήσεις σταθερά τα τελευταία χρόνια δηλώνει βαθύτατα προβληματισμένος για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σεβόμαστε απόλυτα τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά έχουμε σοβαρές ενστάσεις στο πως τον υπηρετεί η κ. Σακελλαροπούλου, που έχει προκρίνει την επιλεκτική υποστήριξη μειονοτήτων έναντι της βασικής της αποστολής που είναι η Ενότητα των Ελλήνων.
Ο Ελληνικός Λαός είναι βαριά προσβεβλημένος από την ενέργειά της κ. Σακελλαροπούλου, το βράδυ που ψηφίστηκε το επαίσχυντο νομοσχέδιο περί του “γάμου” των ομοφυλόφιλων ζευγαριών -ένα βράδυ διχασμού και αγνόησης της Λαϊκής βούλησης- να επιλέξει να συνεορτάσει τα επινίκια της υπερψήφισης του νομοσχεδίου.
Θα θέλαμε η πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι και πρόεδρος των Ελλήνων.
Όλων των Ελλήνων, που να μιλά και στην καρδιά των Κύπριων αδελφών μας.
Θα θέλαμε σε μια λυτρωτική για το Έθνος μας κίνηση να άνοιγε τον φάκελο της Κύπρου.
Να μάθουμε τους πραγματικούς προδότες και τους πραγματικούς ήρωες.
Αυτή θα ήταν αληθινή γιορτή της Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης