Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΔΟΕ εξετάζει το αίτημα των Παλαιστινίων για αποκλεισμό του Ισραήλ από το Παρίσι 2024 – «Παραβιάζεται το Ολυμπιακό ιδεώδες»

Η ΔΟΕ εξετάζει το αίτημα των Παλαιστινίων για αποκλεισμό του Ισραήλ από το Παρίσι 2024 – «Παραβιάζεται το Ολυμπιακό ιδεώδες»

Ίσως υπάρξει εξέλιξη της τελευταίας στιγμής

Σχετικά Άρθρα
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σταθμίζει το κάλεσμα των Παλαιστινίων για αποκλεισμό Ισραηλινών αθλητών από τους Αγώνες λόγω του πολέμου στη Γάζα, τρεις ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης στο Παρίσι.
Καθώς η ισραηλινή Ολυμπιακή ομάδα εγκαταστάθηκε στο Χωριό των Αθλητών την Τρίτη, η ΔΟΕ μελετούσε μια επιστολή που έστειλε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Παλαιστίνης στον Πρόεδρό της.
Η επιστολή που εστάλη τη Δευτέρα του ζητούσε να απαγορεύσει τους Ισραηλινούς, αναφέροντας τους βομβαρδισμούς της πολιορκημένης Γάζας ως παραβίαση της Ολυμπιακής εκεχειρίας.
«Τονίζει ότι οι Παλαιστίνιοι αθλητές, ιδιαίτερα εκείνοι στη Γάζα, δεν έχουν ασφαλή διέλευση και έχουν υποφέρει σημαντικά λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης».
Ανέφερε ότι «περίπου 400 Παλαιστίνιοι αθλητές έχουν σκοτωθεί και η καταστροφή αθλητικών εγκαταστάσεων επιδεινώνει τα δεινά των αθλητών που βρίσκονται ήδη υπό αυστηρούς περιορισμούς».

Οι ανταγωνιστές πλημμυρίζουν στο Παρίσι

Η ΔΟΕ είναι πιθανό να απορρίψει το κάλεσμα των Παλαιστινίων, αλλά υπογραμμίζει πώς ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών και η αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα επηρεάζουν τους Αγώνες του Παρισιού.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας χρειάστηκε ήδη να παρέμβει για να τονίσει ότι οι Ισραηλινοί αθλητές είναι ευπρόσδεκτοι στους Αγώνες αφού Γάλλοι πολιτικοί ζήτησαν να αποκλειστούν λόγω της επίθεσης στη Γάζα.
Οι αγωνιζόμενοι πλημμύριζαν στο Ολυμπιακό Χωριό για να εγκατασταθούν στο συγκρότημα στο βόρειο Παρίσι, με τις εθνικές σημαίες να κρέμονται από πολλά παράθυρα.
Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα που πρόκειται να εμφανιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες - η γυμνάστρια Simone Biles και το ισπανικό τένις Rafael Nadal και Carlos Alcaraz - έχουν εντοπιστεί στο χωριό.
Η σύνθεση για την τελετή, η οποία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ανοίγουν οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες έξω από το κεντρικό στάδιο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης