Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάγγελμα Biden: Γιατί αποχώρησα - Το σχέδιο για τους 6 μήνες της προεδρίας - Πρώτη ομιλία Harris

Διάγγελμα Biden: Γιατί αποχώρησα - Το σχέδιο για τους 6 μήνες της προεδρίας - Πρώτη ομιλία Harris
Επίθεση Kamala Harris στον Trump στην πρώτη της προεκλογική ομιλία
Διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος αναμένεται να κάνει ο Joe Biden προκειμένου αφενός να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και αφετέρου για να ανακοινώσει τι αναμένεται να γίνει τους επόμενους 6 περίπου μήνες που θα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ.
Το διάγγελμα αναμένεται να δοθεί σε ώρα υψηλής τηλεθέασης (στις 20:00 τοπική ώρα, στις 03:00 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποια ήταν η αιτία εκείνη που τελικά τον έπεισε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας και να παραδώσει τη σκυτάλη στην Kamala Harris, όπως άλλωστε τον πίεζε και μεγάλη μερίδα του Δημοκρατικού κόμματος.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απόφαση του Biden, αν και ήταν εν πολλοίς προδιαγεγραμμένη, ιδιαίτερα μετά την εξαιρετικά άσχημη… απόδοση του στο debate με τον Donald Trump, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ, δεδομένου ότι έως την τελευταία στιγμή υποστήριζε πως θα πήγαινε μέχρι τέλους και πως θα επικρατούσε του Donald Trump.

Από το οβάλ γραφείο

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Biden θα μιλήσει από το Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου και θα αναφερθεί ακριβώς στους λόγους που τον ώθησαν να κάνει… τη θεαματική αυτή ανατροπή.
Πέρα όμως από τους λόγους της αποχώρησης του ο Biden πρόκειται να αναφερθεί και στο τι θα πρέπει να περιμένουν οι Αμερικάνοι για τους επόμενους έξι μήνες που θα παραμείνει στην προεδρία των ΗΠΑ.

Σχέδια για 6 μήνες

Σύμφωνα με το CBS ο Biden θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων στην ανάγκη επίλυσης της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Μάλιστα αναφέρεται πως ο Αμερικάνος πρόεδρος θα απευθύνει έκκληση έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια της Hamas.
Ωστόσο, δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτή η έκκληση του ούτε διαρρέεται από την ομάδα του, ποιο θα είναι το κύριο μήνυμα του Biden.

Ανέλαβε… η Kamala

Την ίδια στιγμή η Kamala Harris έχει αρχίσει δυναμική την προεκλογική της εκστρατεία, έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και επίσημα στο συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο.
Στην πρώτη της προεκλογική συγκέντρωση στο Wisconsin η Harris επιτέθηκε στον Donald Trump, συγκρίνοντας το ιστορικό της ως πρώην εισαγγελέας με αυτό του TRUMP ως καταδικασθέντα… εγκληματία.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής ομιλίας της, η Harris αναφέρθηκε στο δικαίωμα στην άμβλωση, στην ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους Αμερικάνους, στις γονεϊκές άδειες, στη διευκόλυνση της ένταξης των εργαζομένων σε συνδικάτα καθώς και στην αντιμετώπιση της ένοπλης βίας.

Θέλει να μας πάει πίσω…

«Ο Donald Trump θέλει να πάει την χώρα πίσω» υποστήριξε η Kamala Harris.
«Θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που είναι ελεύθερη, επιδεικνύει συμπόνια, έχει κράτος δικαίου, ή σε μια χώρα όπου επικρατούν το χάος, ο φόβος και το μίσος;» διερωτήθηκε η Harris, η οποία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για το Reuters – διενεργήθηκε τη Δευτέρα 22/7 και την Τρίτη 23/7 αμέσως μετά την αποχώρηση του Biden -, προηγείται με 44% έναντι 42% του Trump.

Ναι Trump σε debate με την Harris

Παρά τις δημοσκοπήσεις, ο Trump εμφανίζεται βέβαιος πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει και να επικρατήσει της Harris στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
«Θέλω να έχω debate μαζί της.
Δεν θα είναι κάτι διαφορετικό, γιατί έχουν τις ίδιες πολιτικές» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος ωστόσο θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική του δεδομένου ότι μέχρι στιγμής είχε επικεντρώσει την πολιτική του στο θέμα της ηλικίας του Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης