Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γύρισε στις ζημιές η Deutsche Bank μετά από 15 τρίμηνα - Στα 143 εκατ. το β' 3μηνο του 2024

tags :
Γύρισε στις ζημιές η Deutsche Bank μετά από 15 τρίμηνα - Στα 143 εκατ. το β' 3μηνο του 2024
Η καθαρή ζημία που αναλογεί στους μετόχους ήταν 143 εκατ. ευρώ, έναντι 145 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές
Στα 143 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημίες της Deutsche Bank, το β' 3μηνο του 2024, μετά από ένα σερί 15 κερδοφόρων τριμήνων.
Ωστόσο, οι ζημίες ήταν μικρότερες του αναμενόμενου, καθώς έκανε πρόβλεψη για μια συνεχιζόμενη δίκη για το τμήμα Postbank της.
Η καθαρή ζημία που αναλογεί στους μετόχους ήταν 143 εκατ. ευρώ, έναντι 145 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε προηγουμένως επισημάνει ότι θα επηρεαστεί το τρίμηνο λόγω της πρόβλεψης Postbank, η οποία επιβεβαίωσε την Τετάρτη θα ανέλθει σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η μακροχρόνια αγωγή των επενδυτών ισχυρίζεται ότι η Deutsche Bank πλήρωσε ανεπαρκώς για να αναλάβει τον γίγαντα λιανικής τραπεζικής το 2010.
Η Deutsche Bank ανέφερε ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 7,6 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η εξοικονόμηση αποδοτικότητας έφτασε το 1,5 δισ. ευρώ.
Τα έσοδα στο τμήμα της επενδυτικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση στα 2,6 δισ. ευρώ.
Το αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου διατηρεί μια τάση κερδών για την τράπεζα.
Τον Απρίλιο, η τράπεζα είχε ανακοινώσει άνοδο 10% στα κέρδη της, σημειώνοντας το καλύτερο τριμηνιαίο αποτέλεσμα από το 2013.
Η τράπεζα δέχθηκε πυρά στο εσωτερικό την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές επέκριναν την Deutsche Bank για εσφαλμένη αποκάλυψη αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στις οικονομικές καταστάσεις του 2019, οι οποίες δεν ήταν σύμφωνες με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.
Η γερμανική ρυθμιστική αρχή BaFin εκτίμησε ότι οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις αξίας περίπου 2,076 δισ. ευρώ δεν είχαν γνωστοποιηθεί ξεχωριστά στις σημειώσεις για τις δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης