Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Ειρήνη στην Ουκρανία όσο το δυνατόν συντομότερα

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Ειρήνη στην Ουκρανία όσο το δυνατόν συντομότερα
Ο Zelensky περιέγραψε επίσης την επίσκεψη του Pietro Parolin ως «ένα ισχυρό μήνυμα από το Βατικανό»
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε στον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Καρδινάλιο Pietro Parolin, που έφτασε στο Κίεβο, ότι κατανοεί ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.
«Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να τελειώσουμε τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό, φυσικά», τόνισε ο Zelensky ο οποίος όμως ακόμη απαγορεύει με νόμο τις συνομιλίες με την Ρωσία.
Ο Zelensky περιέγραψε επίσης την επίσκεψη του Pietro Parolin ως «ένα ισχυρό μήνυμα από το Βατικανό» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία τον Ιούνιο.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, σε συνέντευξή του στη βρετανική τηλεόραση, παραδέχθηκε το ενδεχόμενο ειρηνικών διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους της Ρωσίας, ακόμη και αν επρόκειτο για τον Πρόεδρο Putin..
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη για διάλογο, αλλά το καθεστώς του Κιέβου έχει απαγορεύσει τον διάλογο με νόμο.
Επιπλέον, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον προϋποθέσεις για τη μετάβαση της κατάστασης στην Ουκρανία σε ειρηνική πορεία.
Η απόλυτη προτεραιότητα για τη Ρωσία παραμένει η επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης, αλλά προς το παρόν αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης