Τελευταία Νέα
Διεθνή

Riho Juhtegi (Υποστράτηγος Ουκρανίας): Η Ουκρανία μπαλώνει τρύπες - Έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί 10 Ταξιαρχίες

Riho Juhtegi (Υποστράτηγος Ουκρανίας): Η Ουκρανία μπαλώνει τρύπες - Έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί 10 Ταξιαρχίες
H κινητοποίηση στην Ουκρανία δεν έχει καταφέρει ακόμη να αμβλύνει σημαντικά την κατάσταση ως προς το θέμα της έλλειψης προσωπικού.
Ο ουκρανικός στρατός, αντί να δημιουργήσει 10 ταξιαρχίες, χρησιμοποιεί νέους που επιστρατεύτηκαν πρόσφατα για να κλείσει τρύπες στο μέτωπο, δήλωσε ο υποστράτηγος των εφεδρικών δυνάμεων άμυνας της Εσθονίας Riho Juhtegi σε συνέντευξή του στην ραδιοτηλεοπτική εταιρεία ERR.
«Ελπίζουν στην Ουκρανία να σχηματίσουν δέκα νέες ταξιαρχίες – με 5.000 έως 6.000 στρατιώτες ανά ταξιαρχία.
Σήμερα βλέπουμε ότι οι κινητοποιημένοι μπαλώνουν τρύπες στο μέτωπο - σε εκείνες τις περιοχές όπου οι μονάδες ήταν πολύ υποστελεχωμένες και στις πρώτες γραμμές υποχρεωτικά πρέπει οι μονάδες να έχουν 60% πληρότητα.
Στον Ουκρανικό στρατό εξαπατώνται λέγοντας ότι η δύναμή τους είναι υψηλότερη από ότι πραγματικά είναι, γιατί διαφορετικά θα αναδιοργανωθούν ή κάτι τέτοιο».
Σύμφωνα με τον στρατηγό, η κινητοποίηση στην Ουκρανία δεν έχει καταφέρει ακόμη να αμβλύνει σημαντικά την κατάσταση ως προς το θέμα της έλλειψης προσωπικού.
Σημείωσε επίσης ότι οι στρατεύσιμοι που φτάνουν στην πρώτη γραμμή είναι ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι και, ως αποτέλεσμα, πεθαίνουν ή τραυματίζονται πιο γρήγορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης