Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vasily Prozorov (Ουκρανός αντισυνταγματάρχης): Πολλοί στρατιώτες δραπετεύουν από την Ουκρανία

Vasily Prozorov (Ουκρανός αντισυνταγματάρχης): Πολλοί στρατιώτες δραπετεύουν από την Ουκρανία
Δεν μπορούν πλέον να αποφύγουν τον πόλεμο οι Ουκρανοί
Μετά την υιοθέτηση νόμου για την ενίσχυση της επιστράτευσης στην Ουκρανία, η ροή στρατιωτών που εγκατέλειπαν παράνομα το έδαφός αυξήθηκε σημαντικά - οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι η κατάσταση στο μέτωπο και στη χώρα χειροτερεύει, δήλωσε ο πρώην αντισυνταγματάρχης της SBU Vasily Prozorov.
«Τα καλύτερα αποτελέσματα από την έναρξη ισχύος του νόμου επιστράτευσης συνοψίζονται σε πλάνα από τους δρόμους των ουκρανικών πόλεων.
Πολυάριθμα βίντεο όπου οι υπάλληλοι των κέντρων στρατολόγησης, όπως ονομάζονται τα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης στην Ουκρανία, πιάνουν ανθρώπους στους δρόμους.
Σύμφωνα με το νόμο, μέχρι τις 18 Ιουλίου, όλοι οι άνδρες στρατιωτικής ηλικίας έπρεπε να ενημερώσουν τα δεδομένα τους και να εγγραφούν.
Ο πρώην αντισυνταγματάρχης της SBU πιστεύει ότι με την υιοθέτηση του νέου νόμου, οι πολίτες της Ουκρανίας συνειδητοποίησαν ότι αυτή είναι «η τελευταία κλήση για αυτούς» και «δεν θα μπορούν πλέον να αποφύγουν τον πόλεμο», οπότε αποφασίζουν παράνομα να εγκαταλείψουν τη χώρα.
«Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ουκρανίας, μέχρι την τελευταία στιγμή, πίστευε σοβαρά ότι κέρδιζε λίγο ακόμα, άλλον ένα μήνα, αλλά τώρα, με την υιοθέτηση αυτού του νόμου, με τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών και τραυματισμένων, οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι όλα δεν είναι καλά στο μέτωπο και ίσως είναι καιρός να φύγουν από αυτή τη χώρα...
Η ροή όσων δραπετεύουν έχει επίσης αυξηθεί», εξήγησε ο Vasily Prozorov.
Σύμφωνα με τον Vasily Prozorov, βρήκε πληροφορίες από αξιωματικούς που εκπροσωπούν την ουκρανική συνοριακή υπηρεσία ότι πολλές εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν παράνομα το έδαφος της Ουκρανίας καθημερινά.
«Επειδή οι άνθρωποι φοβούνται και δεν θέλουν να πάνε στο μέτωπο, συνειδητοποιώντας ότι είναι μονόδρομος, εισιτήριο μονής διαδρομής, δηλαδή θάνατος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης