Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικό άνοιγμα αναμένεται λόγω αποτελεσμάτων από ΗΠΑ – Η Alpha Bank στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικό άνοιγμα αναμένεται λόγω αποτελεσμάτων από ΗΠΑ – Η Alpha Bank στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθεί η Alpha Bank, καθώς σε λίγη ώρα θα γίνει η γενική συνέλευση.
Σχετικά Άρθρα
Επιφυλακτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα αποτελέσματα τεχνολογικών εταιρειών που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ δεν άρεσαν στους επενδυτές και το επιφυλακτικό κλίμα έχει μεταφερθεί και στην Ευρώπη.
Στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθεί η Alpha Bank, καθώς σε λίγη ώρα θα γίνει η γενική συνέλευση.
Σημειώνεται πως από σήμερα διαγράφονται 5,3 εκατ. ίδιες μετοχές του ΟΤΕ, ενώ οι μετοχές της ΕΚΤΕΡ διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές με αναλογία μία νέα για κάθε μία παλιά.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ΕΕ δείχνουν επιφυλακτικό άνοιγμα σήμερα, καθώς η επιφυλακτικότητα από τα χθεσινά αποτελέσματα του τεχνολογικού κλάδου των ΗΠΑ διαχέεται στην ΕΕ, με τους επενδυτές να αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον δείκτη PMI της Ευρωζώνης αργότερα εντός της ημέρας για να εκτιμήσουν την οικονομική δραστηριότητα.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το Χ.Α. θα ακολουθήσει σήμερα τις ευρωπαϊκές αγορές με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να εκδηλώνονται.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων περιμένουμε η αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Beta
Αναμένουμε αρνητικό ξεκίνημα, καθώς οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων αμερικανικών επιχειρήσεων για το 2ο τρίμηνο του 2024 παρέχουν αδύναμες ενδείξεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Ωστόσο, οι επερχόμενες εγχώριες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων μπορεί να δώσουν κάποιο έδαφος για επιλεκτικό ενδιαφέρον και να περιορίσουν την πτώση.

Κύκλος
Ο Γ.∆. ανέκρουσε πρύμνη ενώπιον της ζώνης αντίστασης 1487-1490 μονάδων, όπως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο με τις χαμηλές συναλλαγές που διενεργούνται. Θα χρειασθεί η ουσιαστική συναλλακτική αναβάθμιση για τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Οι 1481 μονάδες παραμένουν σημείο αναφοράς με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμπεριφορά του Γ.∆. στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικράτησαν χθες στις αγορές μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα πυροδοτούν κινήσεις κατά περίπτωση. Προς αυτήν την κατεύθυνση, τα αποτελέσματα των Google και Tesla φαίνεται ότι δεν εντυπωσίασαν, δεδομένου και των αρκετά απαιτητικών αποτιμήσεων, με την 2η μάλιστα να χάνει και τις εκτιμήσεις κερδοφορίας των αναλυτών. Στον αντίποδα, η αύξηση εσόδων των υπηρεσιών cloud οδήγησε χθες την SAP στη Γερμανία σε σημαντικά ημερήσια κέρδη (+7%). Η βαρύτητα, λοιπόν, πέφτει στα αποτελέσματα των εισηγμένων οδηγώντας μάλλον σε σημαντικές διακυμάνσεις, αλλά πιθανότατα εντός εύρους τιμών. Ήτοι, μεταβλητότητα αναμένουμε το επόμενο διάστημα και στο ΧΑ ενδεχομένως μεταξύ των 1400 και 1500 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Ιουλίου σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ. Για την τελευταία, αναμένουμε επιπροσθέτως τις εβδομαδιαίας αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων, τα αποθέματα χονδρικής Ιουνίου και τις πωλήσεις νέων κατοικιών (Ιουνίου). Υπενθυμίζουμε ότι αύριο πριν την συνεδρίαση ανακοινώνει το Β΄τρίμηνο η Metlen με τα εκτιμώμενα κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται στα 230εκ ευρώ. Από διεθνείς εισηγμένες σήμερα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων IBM, Deutsche Bank, AT&T, Ford, Italgas, Orange, BNP Paribas, Banco Santader.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης