Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τον φόρο στις ενεργειακές - Στις 2 Αυγούστου ανακοινώνεται το ύψος της επιδότησης

Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τον φόρο στις ενεργειακές - Στις 2 Αυγούστου ανακοινώνεται το ύψος της επιδότησης
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διεμήνυσε πως «όταν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις πρέπει να υπάρχουν και εργαλεία παρέμβασης»
Σχετικά Άρθρα

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τον έκτακτο φόρο στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος Αυγούστου.
Στην ίδια διάταξη θα περιληφθεί η μόνιμη ρύθμιση για την αντιμετώπιση εκτάκτων κρίσεων στην αγορά ενέργειας όπως αυτή που διανύουμε τώρα. Ακολούθως -και αφού οριστεί η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή- η εν λόγω ρύθμιση θα τεθεί στον νέο Επίτροπο Ενέργειας, καθώς η παρέμβαση αυτή κινείται στα όρια της σχετικής Οδηγίας, που επιτρέπει παρεμβάσεις στην αγορά αλλά με πολύ πιο αυστηρές προϋποθέσεις που δεν εμπίπτουν στην τωρινή εικόνα της αγοράς.

Παρέμβαση όταν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις

Ωστόσο όπως σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΔΕΠΑ Εμποριας, δεν είναι αποδεκτό να επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι το φαινόμενο της εκτόξευσης των τιμών χωρίς να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές στην Κεντρική Ευρώπη όπου οι διασυνοριακές διασυνδέσεις είναι πολύ πιο ισχυρές σε σχέση με την Ανατολική Ευρώπη και την χώρα μας. «Όταν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις πρέπει να υπάρχουν και εργαλεία παρέμβασης» είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Το ύψος της επιδότησης

Όσον αφορά το ύψος της επιδότησης στα τιμολόγια ρεύματος, που θα προέλθει από το τέλος στις ενεργειακές, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου, αφού γνωστοποιηθούν από τους προμηθευτές τα τιμολόγια του ερχόμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης