Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,9% - Sell off -7% στην Deutsche Bank

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,9% - Sell off -7% στην Deutsche Bank
Επέστρεψε στις ζημιές η Deutsche Bank, μετά από 4 χρόνια κερδοφορίας
Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη μετοχή της Deutsche Bank να σημειώνει βαριές απώλειες, μετά την επιστροφή της στις ζημιές το β' τρίμηνο του 2024.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,9% στις 18.374 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,4%, στις 8.135 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.491 μον. με πτώση 1,4%.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί στις 34.410 μονάδες με απώλειες 0,7%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,8%, με όλους τους κλάδους και τα κυριότερα χρηματιστήρια της περιοχής να υποχωρούν.
Οι μετοχές των οικιακών αγαθών υποχώρησαν κατά 1,87%, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν κατά 1,07%.
Στις ΗΠΑ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq διαπραγματεύονταν χαμηλότερα,  αφού οι τεχνολογικοί κολοσσί Alphabet και Tesla ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους για το δεύτερο τρίμηνο την Τρίτη.
Τα αποτελέσματα των εσόδων και των κερδών της μητρικής εταιρείας Alphabet της Google ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά η εταιρεία έχασε τα διαφημιστικά έσοδα από το YouTube.
Εν τω μεταξύ, η Tesla ανακοίνωσε αποτελέσματα ασθενέστερα του αναμενόμενου, καθώς τα έσοδα από τα αυτοκίνητα μειώθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση.
Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν την Τετάρτη.

Επέστρεψε στις ζημιές η Deutsche Bank, μετά από 4 χρόνια κερδοφορίας

Στα 143 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημίες της Deutsche Bank, το β' 3μηνο του 2024, μετά από ένα σερί 15 κερδοφόρων τριμήνων, με τη μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας να υποχωρεί πάνω από 7%.
Ωστόσο, οι ζημίες ήταν μικρότερες του αναμενόμενου, καθώς έκανε πρόβλεψη για μια συνεχιζόμενη δίκη για το τμήμα Postbank της.
Η καθαρή ζημία που αναλογεί στους μετόχους ήταν 143 εκατ. ευρώ, έναντι 145 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε προηγουμένως επισημάνει ότι θα επηρεαστεί το τρίμηνο λόγω της πρόβλεψης Postbank, η οποία επιβεβαίωσε την Τετάρτη θα ανέλθει σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η μακροχρόνια αγωγή των επενδυτών ισχυρίζεται ότι η Deutsche Bank πλήρωσε ανεπαρκώς για να αναλάβει τον γίγαντα λιανικής τραπεζικής το 2010.
Η Deutsche Bank ανέφερε ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 7,6 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η εξοικονόμηση αποδοτικότητας έφτασε το 1,5 δισ. ευρώ.
DB_2.JPG

Απογοήτευσαν οι δείκτες PMI της Ευρωζώνης για τον Ιούλιο - Αδύναμο ξεκίνημα στο β' εξάμηνο 2024

Οι πρόωροι δείκτες PMI της Ευρωζώνης για τον Ιούλιο ήταν απογοητευτικοί και δημιουργούν καθοδικούς κινδύνους για την αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με την Oxford Economics.
Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στο 50,1, οριακά πάνω από το ουδέτερο όριο του 50 που σηματοδοτεί μηδενική ανάπτυξη.
Τόσο ο δείκτης PMI στη μεταποίηση όσο και ο δείκτης PMI στις υπηρεσίες υποχώρησαν, με την αύξηση της παραγωγής και στους δύο τομείς να επιβραδύνεται σε πρόσφατα χαμηλά επίπεδα και να συνεχίζει να συρρικνώνεται στη μεταποίηση.

Αδύναμη ζήτηση

Η αδύναμη ζήτηση είναι το βασικό ζήτημα, καθώς οι νέες παραγγελίες εξασθένησαν και στους δύο τομείς, αν και παρέμειναν ισχυρότερες στις υπηρεσίες, γεγονός που πιθανότατα αντανακλά σε κάποιο βαθμό τα υγιή μεγέθη του τουρισμού στις νότιες οικονομίες της Ευρώπης.
Από την άλλη πλευρά, η μεταποίηση συνεχίζει να αγωνίζεται υπό το βάρος των διαρθρωτικά υψηλότερων τιμών ενέργειας και της άπιαστης ανάκαμψης της παγκόσμιας ζήτησης.

Γερμανία, Γαλλία

Τα αποτελέσματα για τη Γερμανία ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικά, καθώς η πτώση και στους δύο τομείς ώθησε τον σύνθετο δείκτη κάτω από το ουδέτερο όριο του 50.
Η μεταποίηση υποχώρησε επίσης στη Γαλλία, αν και το τέλος της προεκλογικής περιόδου και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 έδωσαν ώθηση στον τομέα των υπηρεσιών.
Αυτό όμως ενισχύει τις εξαιρετικά άνισες κλαδικές επιδόσεις σε ολόκληρη την ευρωζώνη, και ενώ ο τομέας των υπηρεσιών παραμένει ένα φωτεινό σημείο, ένας σαφής μοχλός ανάπτυξης σε ολόκληρη την ευρωζώνη δεν έχει ακόμη εδραιωθεί, καθώς εισερχόμαστε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς η δραστηριότητα των υπηρεσιών αρχίζει να επιβραδύνεται και η πολυαναμενόμενη στροφή στον κύκλο των αποθεμάτων της μεταποίησης δεν έχει ακόμη επιταχυνθεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης