Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχές τρόμου Syrsky (Ουκρανία): Ανώτεροι σε όλα οι Ρώσοι - Όρια... στα F-16 αλλά ρεαλιστικό... σχέδιο κατάκτησης της Κριμαίας

Παραδοχές τρόμου Syrsky (Ουκρανία): Ανώτεροι σε όλα οι Ρώσοι - Όρια... στα F-16 αλλά ρεαλιστικό... σχέδιο κατάκτησης της Κριμαίας
Η πρώτη γραμμή έχει μήκος 3.770 χιλιόμετρα και ενεργές εχθροπραξίες γίνονται σε μια περιοχή 977 χιλιομέτρων λέει ο Syrsky
Στην παραδοχή ότι οι Ρώσοι έχουν σημαντικό πλεονέκτημα σε δύναμη και πόρους προχωρά ο ανώτατος διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Alexander Syrsky, ο οποίος σε μια προσπάθεια να πείσει το κοινό της Δύσης για τις ικανότητες του ουκρανικού στρατού λέει πως παρά τη στρατιωτική ανωτερότητα της Ρωσίας, η Ουκρανία μπορεί να επανακατακτήσει την Κριμαία.
Σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, o Syrsky επισημαίνει ότι η αναλογία όσον αφορά τον στρατιωτικό εξοπλισμό είναι 1 προς 2 ή 1 προς 3 υπέρ της Ρωσίας.
«Όταν μιλάμε για στρατιωτικό εξοπλισμό, υπάρχει μια αναλογία 1 προς 2 ή 1 προς 3 υπέρ τους.
Από το 2022 ο αριθμός των ρωσικών τανκ έχει διπλασιαστεί, από 1.700 σε 3.500.
Τα συστήματα πυροβολικού έχουν τριπλασιαστεί και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού αυξήθηκαν από 4.500 σε 8.900.
Ο εχθρός έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε δύναμη και πόρους.
Συνεπώς, για εμάς το θέμα της προσφοράς και της ποιότητας στρατιωτικού εξοπλισμού είναι … στην πρώτη γραμμή» λέει ο Syrsky, ο οποίος και προφανώς δεν αποκάλυψε το πότε η Ουκρανία περιμένει τα πρώτα F-16.

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο

Ο Syrsky παραδέχεται πως η κατάσταση στο μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους Ουκρανούς, καθώς οι Ρώσοι εξακολουθούν να προελαύνουν σε Donbass, Kharkiv.
«Οι Ρώσοι μας επιτίθενται σε πολλές κατευθύνσεις.
Εάν θα μπορούσε να σταματήσει η ρωσική προέλαση;
Ναι φυσικά.
Πρώτα από όλα εξαρτάται από τους γενναίους μας στρατιώτες και αξιωματικούς» υποστηρίζει ο Syrsky, τονίζοντας ότι αρκετά συχνά ηρωικές ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες νικούν κατά πολύ μεγαλύτερες εχθρικές δυνάμεις.
Ως παράδειγμα αναφέρει ότι οι Ρώσοι απέτυχαν να καταλάβουν το Kharkiv και τη γειτονική επαρχία της Sumy.

Ματαιώθηκε το σχέδιο Putin

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνει πως το σχέδιο του Putin για τη δημιουργία ενός «διαδρόμου ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας και της περιοχής του Belgorod έχει ματαιωθεί.
Ερωτηθείς σχετικά με τις φήμες ότι η Μόσχα ετοιμάζει επίθεση στην περιοχή της Zaporizhia, o Syrksy υποστηρίζει ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε «μπορούμε να τους δώσουμε μια καλή απάντηση».
Ο Syrsky υπογραμμίζει πως οι νίκες της Ρωσίας αποφέρουν κάποια τοπικά κέρδη αλλά δεν πρόκειται για κάποιες σημαντικές επιτυχίες, όπως για παράδειγμα είναι η κατάληψη μιας μεγάλης πόλης.

Καμία σημαντική πρόοδος

Όπως λέει ο Syrsky, ο εχθρός δεν έχει σημειώσει καμία σημαντική πρόοδο.
«Η πρώτη γραμμή έχει μήκος 3.770 χιλιόμετρα και ενεργές εχθροπραξίες γίνονται σε μια περιοχή 977 χιλιομέτρων, δηλαδή πρόκειται για το διπλάσιο μήκος των συνόρων της Γαλλίας και της Γερμανίας» τονίζει ο Syrsky, ο οποίος αναφέρει πως οι στρατιωτικές επιτυχίες των Ρώσων είχαν ως αντίτιμο έναν πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών.
Συγκεκριμένα, λέει πως οι απώλειες των Ρώσων είναι τριπλάσιες των Ουκρανών και ακόμα περισσότερες σε ορισμένες περιοχές.
Κληθείς να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των Ουκρανών θυμάτων, ο Syrsky αρνήθηκε αναφέροντας πως πρόκειται για ένα … .ευαίσθητο θέμα.

Δεν θυσιάζουμε Ουκρανούς

Μάλιστα ο Syrsky υποστηρίζει πως είναι γνωστό ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές… θυσιάζουν τεράστιο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων πεζικού για να κερδίσουν 100 με 200 μέτρα.
«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας.
Δεν υπερασπιζόμαστε ερείπια μέχρι θανάτου
Δεν είμαι διατεθειμένος να πετύχω στόχους με οποιοδήποτε κόστος» ή να παρασύρω τους άντρες μου σε μάταιες επιθέσεις» λέει ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής, τονίζοντας ότι μερικές φορές ήταν απαραίτητο ουκρανικές δυνάμεις να μετακινηθούν σε «πιο ευνοϊκές θέσεις».

Όρια… στα F-16

Όσον αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 o Syrsky είπε ότι θα ενισχύσουν την αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας και θα επιτρέψουν στο Κίεβο να εργάζεται πιο αποτελεσματικά κατά των ρωσικών πυραύλων cruise και να χτυπά με ακρίβεια επίγειους στόχους.
Ωστόσο, όπως λέει υπάρχουν στο τι μπορούν να επιτύχουν τα F-16, αναφέροντας πως αυτά πρέπει να παραμείνουν «40 χιλιόμετρα ή περισσότερο» από την πρώτη γραμμή λόγω του κινδύνου που θα τους καταρρίψει η Μόσχα.

Ανώτερη η ρωσική αεροπορία

Την ίδια στιγμή ο Syrsky παραδέχεται ότι η Ρωσία έχει «ανώτερη αεροπορία» και «πολύ ισχυρή» αεροπορική άμυνα.
Εξαιτίας αυτού, όπως τονίζει, η Ουκρανία στρέφεται όλο και περισσότερο στα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα.

Πόλεμος ρομπότ

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει πως η Ουκρανία χρησιμοποιεί drones «πολύ αποτελεσματικά» και δοκιμάζει «ρομποτικά συστήματα εδάφους», δηλαδή ρομπότ που μπορούν να μεταφέρουν πυρομαχικά ή να σώσουν έναν τραυματισμένο στρατιώτη.
«Δεν πολεμάμε ποσοτικά αλλά ποιοτικά» αναφέρει ο Ουκρανός ανώτατος διοικητής, προσθέτοντας ότι τα drones παίζουν «τόσο μεγάλο ρόλο όσο το πυροβολικό».
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούσαν επιτυχώς drones καμικάζι μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία.
Μέχρι στιγμής έχουν στοχεύσει περίπου 200 τοποθεσίες υποδομής ζωτικής σημασίας».
Όλες είχαν σχέση με τη «στρατιωτική επιμελητεία» και περιλάμβαναν εργοστάσια, αποθήκες καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών» λέει ο Syrsky, επισημαίνοντας ότι θαλάσσια drones έχουν βυθίσει περίπου το ένα τρίτο του ρωσικού ναυτικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως υποστηρίζει, εξαιτίας αυτού η Ρωσία αναγκάστηκε να «αποσυρθεί πλήρως» από το λιμάνι της Σεβαστούπολης της Κριμαίας.

Έχουμε πλάνο να πάρουμε πίσω την Κριμαία

Σύμφωνα με τον Syrsky, το Κίεβο έχει σχέδιο για να πάρει πίσω την Κριμαία, την οποία έχει προσαρτήσει εδώ και μια δεκαετία η Ρωσία.
«Είναι ρεαλιστικό.
Φυσικά, είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό μυστικό.
Θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα του 1991...
Πρέπει να κερδίσουμε… για να απελευθερώσουμε τους πολίτες μας που βρίσκονται στα κατεχόμενα, που υποφέρουν» λέει ο Syrsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης