Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Elon Musk ενεργοποίησε δορυφόρο της Starlink σε νοσοκομείο της Γάζας

O Elon Musk ενεργοποίησε δορυφόρο της Starlink σε νοσοκομείο της Γάζας
Το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας θα επιτρέψει δυνητικά σωτήριες ιατρικές διαβουλεύσεις μέσω βιντεοκλήσεων σε πραγματικό χρόνο
Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX Elon Musk ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink ενεργοποιήθηκε σε νοσοκομείο της Γάζας, όπου πολλές ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών του αραβικού κράτους του Κόλπου, σεΐχης Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ευχαρίστησε τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία για την υποστήριξη του νοσοκομείου των ΗΑΕ στη Γάζα, όπου πολλές ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν κατεδαφιστεί και τα φάρμακα είναι ελάχιστα, ανέφερε το Reuters.
«Η Starlink είναι τώρα ενεργή σε ένα νοσοκομείο της Γάζας με την υποστήριξη του @UAEmediaoffice και του @Israel», έγραψε ο Musk στο X.

Σωτήριο το ίντερντετ υψηλής ταχύτητας

Η ανακοίνωση ήρθε περισσότερους από πέντε μήνες αφότου η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε την έγκριση για τη χρήση του Starlink στο νοσοκομείο της Ράφα, μια πόλη που βρίσκεται σε σημείο ανάφλεξης στη νότια Γάζα.
Κάτοικοι δήλωσαν την Τρίτη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ανατινάξει πολλά σπίτια στη Ράφα, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα, όπου το Ισραήλ δήλωσε ότι η επιχείρησή του αποσκοπούσε στην εξάρθρωση των τελευταίων ταγμάτων της Hamas.
Το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας θα επιτρέψει δυνητικά σωτήριες ιατρικές διαβουλεύσεις μέσω βιντεοκλήσεων σε πραγματικό χρόνο, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ τον Φεβρουάριο.
Τα ΗΑΕ, σημαντικός παραγωγός πετρελαίου και περιφερειακός οικονομικός και τουριστικός κόμβος, υπέγραψαν συμφωνία εξομάλυνσης με το Ισραήλ το 2020 μαζί με το Μπαχρέιν και το Μαρόκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης