Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχεται rapid test για την πανώλη - Η εταιρεία από την Λάρισα που πήρε το «πράσινο φως»

Έρχεται rapid test για την πανώλη - Η εταιρεία από την Λάρισα που πήρε το «πράσινο φως»
Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία παραγωγής rapid test στην Ελλάδα, γνωστή ακόμα από την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού η οποία βρίσκεται στη Λάρισα
Ανάπτυξη νέων rapid test για την ανίχνευση της πανώλης των μηρυκαστικών και άλλες ιώσεις του ζωικού βασιλείου ανέλαβε λαρισινή εταιρεία βιοτεχνολογίας, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.
«Ήδη έχουμε προχωρήσει σε μια καλή συνεργασία με την εταιρία βιοτεχνολογίας ProGnosis Biotech, για να μπορεσουμε να δημιουργήσουμε μαζί ένα rapid test για την πανώλη και άλλες ιογενείς νόσους των ζώων», ανέφερε, σύμφωνα με το onlarissa.gr.
Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία παραγωγής rapid test στην Ελλάδα, γνωστή ακόμα από την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού η οποία βρίσκεται στη Λάρισα.
«Πρόκειται μια πολύ σημαντική προσφορά για το ζωικό κεφάλαιο της Θεσσαλίας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει 6-8 μήνες, καθώς, μόλις τελειώσει η πρώτη περίοδος προετοιμασίας, θα υπάρξει μια περίοδος επιτήρησης, όπως ακριβώς και με τα τεστ του κορωνοϊού. «Θα γίνονται αναλύσεις και του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα λάβει την απόφαση.
Εμείς θα φροντίσουμε να υπάρχει το τεστ», πρόσθεσε ο κ. Κουρέτας.
Ανέφερε επίσης, ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι και στις περιοχές της Μαγνησίας και της Καρδίτσας, ωστόσο ακόμα «προσπαθούμε να ελέγξουμε τις εστίες που ήδη έχουμε».
Με το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί οι 100 κτηνίατροι που έχουν έρθει στη Λάρισα, θα παραμείνουν στην πόλη έως και την επόμενη εβδομάδα. «Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει τελειώσει η επιτήρηση. Καθημερινά γίνεται εξέταση και επιδημιολογική μελέτη σε 20.000-30.000 ζώα από 100 άτομα με 50 κλιμάκια.
Τέτοια επιχείρηση δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα για ζωονόσο», υπογράμμισε εκ νέου ο Περιφερειάρχης.
Σήμερα, εξήγησε τέλος ο ίδιος, περιμένουμε τα αποτελέσματα από της δεύτερης ζώνης επιτήρησης στην περιοχή της Όσσας.
«Αύριο θα έχουμε αρκετά δείγματα από τις ζώνες των 10 χλμ. Αύριο το απόγευμα θα έχουμε μια καλή εικόνα για το πού βρισκόμαστε. Υπάρχει καλή συνεργασία με το υπουργείο και προχωράμε».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης