Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης για αποχώρηση του «Ievoli Relume» από την Κάσο: Πού ακριβώς έγκειται η ταπείνωση για τη χώρα μας;

Βορίδης για αποχώρηση του «Ievoli Relume» από την Κάσο: Πού ακριβώς έγκειται η ταπείνωση για τη χώρα μας;
Το «Ievoli Relume» διέκοψε τις εργασίες του από το βράδυ της Τρίτης (23/7/2024), ενώ βάσει και της τελευταίας NAVTEX (718/24) οι έρευνες θα ολοκληρώνονταν απόψε στις 9 το βράδυ
Σχετικά Άρθρα
Τα περί ταπείνωσης της Ελλάδας στον περιστατικό με το «Ievoli Relume», που πραγματοποιούσε έρευνες στην Κάσο, απέρριψε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.
Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης επεσήμανε -μιλώντας στα Παραπολιτικά- ότι το ιταλικό σκάφος ολοκλήρωσε την έρευνα του, αλλά, «ταυτόχρονα υπήρχε ένας ενεργός δίαυλος επικοινωνίας, παρά την παρουσία πολεμικών σκαφών», επεσήμανε. Διερωτήθηκε, μάλιστα, πού ακριβώς έγκειται η ταπείνωση για τη χώρα μας εδώ. Άλλωστε, «οι κινήσεις στο πεδίο αποκρούονται με κινήσεις στο πεδίο, με ελληνικές NAVTEX, επομένως νομικές ενέργειες, και με ενεργό διάλογο, που αποφεύγει την κλιμάκωση», ανέφερε επίσης, καταθέτοντας την απορία του, «αν δεν υπήρχε διάλογος, δεν θα πήγαιναν τα τουρκικά πλοία στο πεδίο;».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ievoli Relume» διέκοψε τις εργασίες του από το βράδυ της Τρίτης (23/7/2024) και επιστρέφει στην Κρήτη, συνοδεία της ελληνικής κανονιοφόρου «Αήττητος». Υπενθυμίζεται ότι βάσει και της τελευταίας NAVTEX (718/24) του σταθμού Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, οι έρευνες του ιταλικού πλοίου θα ολοκληρώνονταν απόψε στις 9 το βράδυ.

Το Κυπριακό

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Βορίδης παρατήρησε ότι «το σημείο αφετηρίας της Τουρκίας ενδεχομένως να μην είναι το σημείο του τέλους». Με άλλα λόγια, η άλλη πλευρά μπορεί να μην το λέει δημοσίως, αλλά σε μια συζήτηση μεταξύ διπλωματικών αντιπροσωπειών, μπορεί να πουν κάτι άλλο πέραν της θέσης τους περί δύο κρατών, προσέθεσε.
Σε κάθε περίπτωση, το Κυπριακό «έχει αποδειχθεί ότι είναι δύσκολο θέμα», αλλά, από την άλλη, «έχουμε την υποχρέωση να εξαντλήσουμε τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να βρεθεί η λύση στον άξονα που λέμε εμείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης