Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Θετική για UniCredit η εξαγορά της Alpha Bank Romania

Fitch: Θετική για UniCredit η εξαγορά της Alpha Bank Romania
Η ενοποιημένη οντότητα θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία, με μερίδιο αγοράς 12%
Σχετικά Άρθρα
Ο κεφαλαιακός αντίκτυπος στη ρουμανική θυγατρική της UniCredit Bank (UCBRO / BBB με σταθερό outlook) από τη σχεδιαζόμενη συγχώνευσή της με την Alpha Bank Romania θα είναι περιορισμένος, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Η μητρική εταιρεία της UCBRO, η ιταλική UniCredit, (BBB με σταθερό outlook) - θα εξαγοράσει το 90,1% της Alpha Bank Romania και στη συνέχεια θα συγχωνεύσει την τράπεζα με την υπάρχουσα θυγατρική της στη Ρουμανία. Η άμεση συμμετοχή της μητρικής στη συναλλαγή μετριάζει τον κίνδυνο ουσιαστικά χαμηλότερων μετρήσεων κεφαλαίου στην UCBRO μετά τη συγχώνευση και υποστηρίζει περαιτέρω τις προσδοκίες για θετικές επιπτώσεις ρουμανική θυγατρική της UniCredit Bank.
Η συγχώνευση θα ενισχύσει το επιχειρηματικό προφίλ της UCBRO μέσω της διαφοροποίησης μεταξύ λιανικών και επιχειρηματικών τραπεζικών δραστηριοτήτων.
Η ενοποιημένη οντότητα θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία, με μερίδιο αγοράς 12%. Η συγχώνευση μπορεί επίσης να βελτιώσει το προφίλ κινδύνου της συγχωνευμένης οντότητας, καθώς οι πιο αδύναμες μετρήσεις ποιότητας ενεργητικού της UCBRO σε σύγκριση με την Alpha Bank Romania αντισταθμίζονται από το υψηλότερο μερίδιο της τελευταίας σε τυπικά καλύτερες επιδόσεις στεγαστικών δανείων.
Η κεφαλαιοποίηση της UCBRO είναι σταθερή με CET1 22,2% στο τέλος του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης