Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό χειρουργικό χτύπημα με Iskander – M σκότωσε 50 δυτικούς στρατιωτικούς που χειρίζονταν τα πιο θανατηφόρα όπλα των Ουκρανών

Ρωσικό χειρουργικό χτύπημα με Iskander – M σκότωσε 50 δυτικούς στρατιωτικούς που χειρίζονταν τα πιο θανατηφόρα όπλα των Ουκρανών
Η επίθεση αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο επιτυχημένα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία το 2024
Σημείο ανάπτυξης εκπαιδευτών και μαχητών από δυτικές χώρες στο Kharkiv χτύπησαν οι Ρώσοι με το σύστημα τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander – M σκοτώνοντας περίπου 50 άτομα.
Η επίθεση αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο επιτυχημένα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία το 2024.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σχετικά με το χτύπημα: «Το πλήρωμα του τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander-M εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε σημείο προσωρινής ανάπτυξης εκπαιδευτών και μισθοφόρων από δυτικές χώρες στο χωριό Dergachi, στην περιοχή Kharkiv.
Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, σκοτώθηκαν περίπου 50 ξένοι εκπαιδευτές».
Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά επιτυχημένων επιθέσεων με Iskander εναντίον στόχων υψηλής αξίας.
Είχε προηγηθεί επίθεση με καταστροφή πολλών μαχητικών Su-27 στην αεροπορική βάση Mirgorod της Ουκρανίας.
iskander_1.png
Η αλυσίδα των ρωσικών χτυπημάτων

Το οπλοστάσιο της Ρωσίας έχει ενισχυθεί από τον Δεκέμβριο με την ανάπτυξη βορειοκορεατικών συστημάτων KN-23 που έχουν παρόμοιες δυνατότητες αλλά μεγαλύτερη εμβέλεια.
Δυτικοί μαχητές στοχοθετούνται από την έναρξη των εχθροπραξιών στις αρχές του 2022.
Για παράδειγμα οι ρωσικές δυνάμεις στις 13 Μαρτίου 2022 χτύπησαν στρατιωτική βάση στο Yavoriv περίπου 15 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα όπου βρίσκονταν περίπου 1000 ξένοι μαχητές, σκοτώνοντας περίπου 180 άτομα προσωπικό.
Μία άλλη επίθεση ήταν το χτύπημα ακριβείας που εξαπέλυσαν τα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M σε ξένους μαχητές της Γεωργιανής Λεγεώνας στα τέλη Απριλίου 2023.
Καταστράφηκαν 15 οχήματα , σκοτώθηκαν έως και 60 άτομα ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά περισσότεροι από 20 άλλους.
Το τελευταίο χτύπημα ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα πλήγματα εναντίον ξένων στρατιωτικών στην Ουκρανία το 2024.
iskander_2_1.png
iskander_3.JPG
Δυτικοί ειδικοί στα πιο θανατηφόρα όπλα της Ουκρανίας


Στις 16 Ιανουαρίου 2024 επιτυχημένη πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο των Γάλλων μαχητών είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 80 άτομα.
Οι ξένοι στρατιωτικοί ήταν «υψηλά εκπαιδευμένοι ειδικοί που εργάζονταν σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα πολύ περίπλοκα για τους μέσους Ουκρανούς».
Με το ρωσικό χτύπημα τέθηκαν εκτός μάχης μερικά από τα πιο θανατηφόρα και μακράς εμβέλειας όπλα στο ουκρανικό οπλοστάσιο.
Δυτικοί στρατιωτικοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία σύνθετων όπλων όπως τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας MIM-104 Patriot.
iskander_4.JPG

www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης