Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τσεχία προσχωρεί στον Συνασπισμό για αποστολή drones για την Ουκρανία – 16 χώρες και πάνω από 549 εκατ. ευρώ η βοήθεια μέχρι τώρα

Η Τσεχία προσχωρεί στον Συνασπισμό για αποστολή drones για την Ουκρανία – 16 χώρες και πάνω από 549 εκατ. ευρώ η βοήθεια μέχρι τώρα

Κατά τη διάρκεια της ύπαρξης αυτού του συνασπισμού, τα κράτη μέλη έχουν ήδη διαθέσει ορισμένα οικονομικά πακέτα

Σχετικά Άρθρα
Η τσεχική κυβέρνηση εντάχθηκε επίσημα στον Συνασπισμό Drone με επικεφαλής τη Λετονία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το τσεχικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σχετικά.
Το μνημόνιο συνεννόησης υπογράφηκε στις 11 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της 75ης επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
Η ένταξη της Τσεχικής Δημοκρατίας ανέβασε τον συνολικό αριθμό των μελών αυτού του συνασπισμού σε δεκαέξι.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω την Τσεχική Δημοκρατία στον Συνασπισμό Drone, που βοηθά την Ουκρανία να αντεπιτεθεί κατά της ρωσικής εισβολής.
Κάθε κράτος μέλος του Συνασπισμού μπορεί να συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες της Ουκρανίας, καθώς και να υποστηρίξει την ανάπτυξη της εθνικής βιομηχανίας της», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Άμυνας.

Πολλά τα… πακέτα στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της ύπαρξης αυτού του συνασπισμού, τα κράτη μέλη έχουν ήδη διαθέσει ορισμένα οικονομικά πακέτα για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αγοράσει τα απαραίτητα μη επανδρωμένα συστήματα που χρειάζονται στην πρώτη γραμμή.
Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Τσεχία, η Δανία, η Γαλλία, η Εσθονία, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ουκρανία, η Γερμανία, η Σουηδία και άλλες χώρες που αποτελούν τον συνασπισμό με τη Λετονία ο συνασπισμός.
Από τον Ιούνιο του 2024, ο Συνασπισμός Drone συγκέντρωσε 549 εκατομμύρια ευρώ για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για την Ουκρανία.
Τα ηγετικά κράτη του συνασπισμού, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Λιθουανία, καλούν άλλες χώρες να συμμετάσχουν προκειμένου να καταστεί δυνατή η μαζική προμήθεια drones.
Ξεχωριστά, οι συμμετέχουσες χώρες μπορούν να λάβουν μικρές επενδύσεις για τη δική τους ανάπτυξη αυτής της περιοχής σε τοπικές επιχειρήσεις.
Η Militarnyi ανέφερε προηγουμένως ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Λετονία άνοιξαν τον διαγωνισμό για εταιρείες για την προμήθεια drones FPV στην Ουκρανία για λογαριασμό του Drone Capability Coalition για την Ουκρανία.
Η δημοπρασία θα επιλέξει κατασκευαστές που μπορούν να προμηθεύουν drones σε μεγάλη κλίμακα και σε προσιτή τιμή, χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα της δυτικής βιομηχανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης