Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος βουλευτής) στην Βουλή: Η Μόνη Λύση για την Κύπρο είναι η Απελευθέρωση

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος βουλευτής) στην Βουλή: Η Μόνη Λύση για την Κύπρο είναι η Απελευθέρωση
Ο κ. Δημητροκάλλης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αποφυγή του Πρωθυπουργού να αναφερθεί άμεσα στις διαχρονικές ευθύνες της Τουρκίας για την εισβολή του 1974
Στη Βουλή των Ελλήνων μίλησε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης και σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.
Ο κ. Δημητροκάλλης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αποφυγή του Πρωθυπουργού να αναφερθεί άμεσα στις διαχρονικές ευθύνες της Τουρκίας για την εισβολή του 1974. "Η ρητορική του περί διαιρεμένης Κύπρου και νέας ευκαιρίας για λύση αποπροσανατολίζει από τη βασική πραγματικότητα, δηλαδή την κατοχή και την βαρβαρότητα της τουρκικής επιθετικότητας," τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι, αντί να απαιτεί την άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους, επιλέγει να μιλάει για γενικότητες που ευνοούν τους εχθρούς της Ελλάδας. "Οι Έλληνες της μητέρας πατρίδας και οι Έλληνες της Κύπρου δεν συμβιβάζονται με την κατοχή και δεν ξεχνούν τα σκλαβωμένα εδάφη μας," δήλωσε με πάθος.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Δημητροκάλλης υπογράμμισε ότι η μόνη αποδεκτή λύση για την Κύπρο είναι η απελευθέρωση.
Η παρέμβαση του κ. Δημητροκάλλη ήρθε ως απάντηση σε μια σειρά πολιτικών εξελίξεων και συζητήσεων που αφορούν την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου και τις νέες προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης