Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΜΙΤ (Τουρκία): Εξουδετερώσαμε τρεις τρομοκράτες του PKK στο Ιράκ, ο ένας με αρχηγικό ρόλο σε ένοπλες επιθέσεις κατά τουρκικών στόχων

ΜΙΤ (Τουρκία): Εξουδετερώσαμε τρεις τρομοκράτες του PKK στο Ιράκ, ο ένας με αρχηγικό ρόλο σε ένοπλες επιθέσεις κατά τουρκικών στόχων

Σφοδρές οι μάχες στο Βόρειο Ιράκ

Σχετικά Άρθρα
Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) εξουδετέρωσε τον αποκαλούμενο «αξιωματούχο της Σουλεϊμανίγια» της «τρομοκρατικής» ομάδας PKK/KCK σε μια επιχείρηση στο γειτονικό βόρειο Ιράκ.
Ο Omer Firat, με την κωδική ονομασία Tolhildan, εξουδετερώθηκε από αεροπορική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από το MIT, ανέφεραν πηγές ασφαλείας την Τετάρτη (24/7/2024).
Οι μυστικές υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι ο Firat βρισκόταν στη Σουλεϊμανίγια μαζί με τους Ιρανούς υπηκόους Irfan Zendi, με την κωδική ονομασία "Raman Renas" και Hidayet Resuli, με την κωδική ονομασία "Cengaver Mikayil".
Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, μέλη του PKK/KCK είχαν υποχωρήσει στη Σουλεϊμανίγια, την οποία η τρομοκρατική ομάδα θεωρούσε ασφαλή ζώνη.
Η ύπαιθρος της Σουλεϊμανίγια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται ασφαλής ζώνη για την «τρομοκρατική» ομάδα, πρόσθεσαν οι πηγές.
Εν τω μεταξύ, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε στο X ότι οι δυνάμεις ασφαλείας τους εξουδετέρωσαν τρεις «τρομοκράτες» PKK/YPG στη ζώνη της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη.
Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υπονοήσουν ότι οι εν λόγω Κούρδοι αγωνιστές παραδόθηκαν ή σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης