Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με Βρετανίδα Ολυμπιονίκη της ιππασίας - Την απέκλεισαν μετά από σκληρό βίντεο που μαστιγώνει ανελέητα το άλογό της

Σάλος με Βρετανίδα Ολυμπιονίκη της ιππασίας - Την απέκλεισαν μετά από σκληρό βίντεο που μαστιγώνει ανελέητα το άλογό της
Το Διεθνές Ίδρυμα Ιππασίας (FEI) προχώρησε στον άμεσο αποκλεισμό της  Dujardin για "ακατάλληλες μεθόδους προπόνησης"

Σοκ στον χώρο της παγκόσμιας ιππασίας προκαλεί η αποκάλυψη ότι η Dujardin, η πόλυ-Ολυμπιονίκης Βρετανίδα ιππέας, με έξι χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Ο λόγος, ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες και καταγράφει πολύ σκληρές εικόνες από μια παλιότερη προπόνηση της Dujardin κατά την οποία φαίνεται να μαστιγώνει ανελέητα το άλογό της στα πόδια.Το Διεθνές Ίδρυμα Ιππασίας (FEI) προχώρησε στον άμεσο αποκλεισμό της  Dujardin για "ακατάλληλες μεθόδους προπόνησης".

"Εντελώς απαράδεκτο" και "ανόητο"

"Αυτό που βλέπουμε σε αυτό το βίντεο είναι πρώτα απ' όλα εντελώς απαράδεκτο σε οποιοδήποτε στάδιο, οποιαδήποτε στιγμή στην εκπαίδευση ενός αλόγου", δήλωσε στο Reuters, ο κτηνίατρος διευθυντής της FEI.
Και πρόσθεσε ότι το άλογο φαίνεται να πιέζεται με αυτό που υφίσταται ενώ χαρακτήρισε τα χτυπήματα τουλάχιστον "ανόητα" για τη διαδικασία εκπαίδευσης του ζώου.
Στο παρακάτω βίντεο, από προπόνηση με την Dujardin σε ρόλο εκπαιδεύτριας, περιλαμβάνονται πολύ σκληρές εικόνες κακοποίησης ζώου:

Η 39χρονη  είχε λάβει πρόκριση για να πάρει μέρος τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά αγωνίσματα της ιππασίας με πολλές ελπίδες για μια νέα μεγάλη επιτυχία, ίσως και στην πιο ψηλή θέση του βάθρου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης