Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Ουκρανία και ο παράνομος Zelensky οφείλουν να διευκρινίσουν τι θέλουν με τις «ειρηνευτικές συνομιλίες»

Ρωσία: Η Ουκρανία και ο παράνομος Zelensky οφείλουν να διευκρινίσουν τι θέλουν με τις «ειρηνευτικές συνομιλίες»
Δεν ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις, δεν έχουμε καν ακούσει αυτές τις δηλώσεις από το στόμα του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Η Μόσχα δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Dmytro Kuleba και ελπίζει να λάβει διευκρινίσεις στο εγγύς μέλλον, δήλωσε την Τετάρτη (24/7/2024) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Wang Yi στο Πεκίνο νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Kuleba είπε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι πρέπει να είναι λογικές και πρακτικές, με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.
«Δεν ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις, δεν έχουμε καν ακούσει αυτές τις δηλώσεις από το στόμα του κ. Kuleba.
Ελπίζουμε ότι θα λάβουμε κάποιες διευκρινίσεις στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Peskov.
Επιπλέον, ο Volodymyr Zelensky έχει χάσει σαφώς τη νομιμότητά του, σημείωσε ο Peskov.
«Ο πρόεδρός μας έχει πει περισσότερες από μία φορές ότι ο πρόεδρος Zelensky έχει ξεκάθαρα χάσει τη νομιμότητά του», είπε.
Το ζήτημα της νομιμότητας του Zelensky και η απαγόρευση των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα στην Ουκρανία παραμένουν πρόβλημα και μπορεί να περιπλέξουν σημαντικά την ειρηνευτική διαδικασία, πρόσθεσε.
«Αυτή τη στιγμή, αυτό σίγουρα παραμένει πρόβλημα, όπως και το διάταγμα του προέδρου της Ουκρανίας, το οποίο απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Putin.
Αυτοί είναι παράγοντες που μπορούν να περιπλέξουν σημαντικά την ειρηνευτική διαδικασία», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης