Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσικό ΥΠΕΞ): Αμόρφωτη και ανιστόρητη η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών λέει συνεχώς απίστευτες βλακείες

Zakharova (Ρωσικό ΥΠΕΞ): Αμόρφωτη και ανιστόρητη η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών λέει συνεχώς απίστευτες βλακείες
«Δεν μας εξέπληξε η νέα αντιρωσική δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Baerbock, η οποία στερείται μόρφωσης και γνώσης όχι μόνο στις διεθνείς υποθέσεις, αλλά και στην ιστορία της χώρας της», τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος
Η δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock ότι η Ρωσία αποτελεί μεγάλη απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια μεγάλη βλακεία που αποκαλύπτει έλλειψη γνώσης της ιστορίας της χώρας της δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Δεν μας εξέπληξε η νέα αντιρωσική δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Baerbock, η οποία στερείται μόρφωσης και γνώσης όχι μόνο στις διεθνείς υποθέσεις, αλλά και στην ιστορία της χώρας της», τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος.
«Το να επιτρέπεται η απίστευτη βλακεία στις δηλώσεις κάποιου τελικά έχει γίνει φυσιολογικό», πρόσθεσε.
Η εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι τέτοιες δηλώσεις επαναλαμβάνουν de-facto έγγραφα του ΝΑΤΟ, ενώ η δήλωση για την υποτιθέμενη ρωσική απειλή περιλαμβάνεται στο γερμανικό δόγμα για την εθνική ασφάλεια.
«Οι γερμανικές αρχές, μέσω πολιτικών όπως η Baerbock, χειραγωγούν την κοινή γνώμη στη χώρα τους» συνέχισε.
«Η πρόσφατη απόφαση να αναπτυχθούν αμερικανικά πυραυλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία συμβαδίζει με αυτήν την πολιτική.
Εν τω μεταξύ, υπάρχει μόνο ένα σημείο ενδιαφέροντος για εμάς - η δυτική πλευρά να μην αποτελεί απειλή για τη ρωσική ασφάλεια.
Θέλω να πιστεύω ότι οι Γερμανοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένης της Baerbock, θα συνειδητοποιήσουν την έλλειψη προοπτικών και την αντιπαραγωγικότητα της αντιρωσικής γραμμής τους, καθώς και τον κίνδυνο για τους ίδιους», κατέληξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης