Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο της Κομισιόν για δημιουργία καρτέλ η Delivery Hero, μητρική της e-food

Στο στόχαστρο της Κομισιόν για δημιουργία καρτέλ η Delivery Hero, μητρική της e-food
Η Κομισιόν διερευνά κατά πόσο η Delivery Hero και η Glovo έχουν τις αγορές με γεωγραφικά ευνοϊκό τρόπο και το έαν έχουν μοιραστεί εμπορικά ευαίσθητες πληροφορίες
Η Κομισιόν ξεκινά επίσημη έρευνα με αντικείμενο τη δημιουργία καρτέλ από την Delivery Hero, μητρική της e-food, στο πλαίσιο διερεύνησης της νόμιμης λειτουργείας μεγάλου αριθμού πολυθενικών εταιρειών.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διερευνήσει κατά πόσο η Delivery Hero και η Glovo παραβίασαν την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα καρτέλ στους τομείς των ηλεκτρονικών παραγγελιών και παράδοσης τροφίμων και άλλων καθημερινών καταναλωτικών αγαθών.
Επισημαίνεται ότι οι δύο εταιρείες -από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη στον τομέα διανομής τροφίμων- συγχωνεύθηκαν, με εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, το 2022.
Μάλιστα, η Delivery Hero έχει εξαγοράσει και την ελληνική εταιρεία e-food.
Η Κομισιόν διερευνά κατά πόσο η Delivery Hero και η Glovo έχουν τις αγορές με γεωγραφικά ευνοϊκό τρόπο και το έαν έχουν μοιραστεί εμπορικά ευαίσθητες πληροφορίες, όπως εμπορικές στρατηγικές, τιμές, χωρητικότητα, κόστος, χαρακτηριστικά προϊόντων κοκ.
Τον Ιούνιο του 2022 και τον Νοέμβριο του 2023, η Κομισιόν είχε προβεί σε αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις της Delivery Hero και της Glovo, στο πλαίσιο έρευνας για πιθανές παραβάσεις των κανόνων του ανταγωνισμού στον τομέα της παράδοσης τροφίμων.
Η Delivery Hero, με έδρα τη Γερμανία, είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγγελιών και παράδοσης τροφίμων.
Αυτή τη στιγμή είναι παρούσα σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως και συνεργάζεται με περισσότερα από 500.000 εστιατόρια.
Επιπλέον, η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης
Η Glovo, με έδρα την Ισπανία, είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγγελιών και παράδοσης τροφίμων.
Αυτή τη στιγμή είναι παρούσα σε περισσότερες από 1.300 πόλεις σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης