Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κόλαφος το Ευρωβαρόμετρο για την κυβέρνηση - Το 98% των Ελλήνων βλέπει διαφθορά στη χώρα - Θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ

Κόλαφος το Ευρωβαρόμετρο για την κυβέρνηση - Το 98% των Ελλήνων βλέπει διαφθορά στη χώρα - Θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ
Το ποσοστό των ερωτώμενων που «βλέπει» τη διαφθορά ως μείζον πρόβλημα για τη χώρα ανέρχεται στο 98%, το υψηλότερο ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ
Ισχυρό ράπισμα επιφέρει η νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου κατά της κυβέρνησης, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αναγωρίζει το φαινόμενο της διαφθοράς ως μείζον ζήτημα για τη χώρα.
Το ποσοστό των ερωτώμενων που «βλέπει» τη διαφθορά ως μείζον πρόβλημα για τη χώρα ανέρχεται, μάλιστα, στο 98%, το υψηλότερο ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ.
Ειδικότερα, η Ελλάδα έρχεται πρώτη με το 98% των πολιτών να θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο στη χώρα.
Ακολουθούν η Πορτογαλία με 96%, η Μάλτα με 95% και Σλοβενία με 95%.
Την τελευταία θέση καταλαμβάνουν το Λουξεμβούργο με 43%, η Δανία με 26% και η Φινλανδία, έκει όπου μόλις το 18% θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα τους.

eurobarimetro-xartis.jpg

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο η πλειοψηφία των Ευρωπαίων εξακολουθεί να θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα τους, ενώ οι πολίτες της ΕΕ εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι σχετικά με τις προσπάθειες αντιμετώπισης της διαφθοράς.
Όπως τονίζεται στη σχετική, συμπληρωματική έκθεση «οι Ευρωπαίοι παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τις προσπάθειες των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς: το 65% των πολιτών πιστεύει ότι οι υποθέσεις διαφθοράς υψηλού επιπέδου δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς και μόνο το 30% πιστεύει ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αποτελεσματικές. Το 68% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα τους».

eurobarimetro.jpg

Πάνω από 4 στους 10 (41%) Ευρωπαίους πολίτες θεωρούν ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα τους και το 43% ότι έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Την ίδια στιγμή, το 27% δήλωσε ότι έχει βιώσει διαφθορά στην καθημερινή τους ζωή και το 75% συμφωνεί ότι οι πολύ στενοί δεσμοί επιχειρήσεων και πολιτικής οδηγούν σε διαφθορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης