Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο για «ξέπλυμα» η πλατφόρμα δωρεών στους Δημοκρατικούς – Οργή Trump για τα 91 εκατ. δολ. στην Kamala

Στο στόχαστρο για «ξέπλυμα» η πλατφόρμα δωρεών στους Δημοκρατικούς – Οργή Trump για τα 91 εκατ. δολ. στην Kamala
Ο δημοσιογράφος James O'Keefe προσέγγισε υποτιθέμενους δωρητές με εκατοντάδες χιλιάδες συνεισφορές που αναφέρονται στο όνομά τους, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για όλα αυτά
Στο στόχαστρο δημοσιογράφων έχει μπει η πλατφόρμα για δωρεές στους Δημοκρατικούς «ActBlue», καθώς κατηγορείται για «ξέπλυμα» χρήματος μετά τα ουκ ολίγα περίεργα εν μέσω ρεκόρ χρηματοδότησης για την Kamala Harris.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές πως δωρεές στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών από μεγάλους δωρητές, διοχετεύονται μέσω εκατοντάδων χιλιάδων μικρών δωρεών που γίνονται στο όνομα ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα ότι έχουν κάνει δωρεές. Η κατηγορία έρχεται καθώς η πλατφόρμα καυχιέται ότι είχε «την καλύτερη μέρα του 2024, και πιθανώς όλων των εποχών», μετά την απόσυρση του Joe Biden.
Ο δημοσιογράφος James O'Keefe προσέγγισε υποτιθέμενους δωρητές με εκατοντάδες χιλιάδες συνεισφορές που αναφέρονται στο όνομά τους, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για όλα αυτά.
Μάλιστα, ανήρτησε και σχετικό βίντει στο «Χ».
Σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, έχουν συνδεθεί δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων με πολίτες που είναι άνεργοι.


Την ίδια στιγμή, η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου Donald Trump, υπέβαλε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (FEC) κατηγορώντας τον Biden και την Kamala Harris για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας με τη μεταφορά 91 εκατ. δολαρίων σε μετρητά. Σύμφωνα με την καταγγελία, η Harris «επιδιώκει να διαπράξει μια ληστεία 91,5 εκατ. δολαρίων των μετρητών της προεκλογικής εκστρατείας του Biden».
Ο γενικός σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Trump, David Warrington, χαρακτήρισε την πράξη μια «θρασύδειλη αρπαγή χρημάτων που θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη παραβίαση στην ιστορία του νόμου για την Ομοσπονδιακή Εκλογική Εκστρατεία του 1971».
«Η Επιτροπή δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια ενώ ένας υποψήφιος παίρνει σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια από την επιτροπή ενός άλλου, κατά παράβαση του νόμου και της βούλησης των δωρητών που έδωσαν τα χρήματα εξαρχής».
Η καταγγελία υποστηρίζει ότι «αν η Kamala Harris ήταν υποψήφια για κάτι το 2024, ο ομοσπονδιακός νόμος την απαιτεί να έχει υποβάλει δήλωση υποψηφιότητας και το όνομά της να εμφανίζεται στο όνομα της εξουσιοδοτημένης επιτροπής της. Αλλά το όνομα της Kamala Harris δεν εμφανίζεται στο όνομα της υποτιθέμενης εξουσιοδοτημένης επιτροπής της.
Σύμφωνα με την εκστρατεία της Harris, η καταγγελία είναι «αβάσιμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης