Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu στο Κογκρέσο: Η Αμερική και το Ισραήλ πρέπει να σταθούν μαζί

Netanyahu στο Κογκρέσο: Η Αμερική και το Ισραήλ πρέπει να σταθούν μαζί
«Συναντιόμαστε σήμερα σε ένα σταυροδρόμι της ιστορίας», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Netanyahu, προσθέτοντας ότι ο «άξονας του κακού» του Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τους «Άραβες φίλους μας».
Ο Benjamin Netanyahu, εν μέσω ενός πολέμου που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, κάλεσε από το Κογκρέσο τις ΗΠΑ
Nα παραμείνουν στο πλευρό του Ισραήλ κάλεσε από το Κογκρέσο τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός τους Ισραήλ Benjamin Netanyahu, ξεκαθαρίζονταςότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει σε ό,τι αφορά την εξολόθρευση της Hamas.
«Ο εβραϊκός λαός δεν είναι πλέον αβοήθητος απέναντι στους εχθρούς μας.
Για το Ισραήλ, το ποτέ ξανά δεν πρέπει να είναι μια κενή υπόσχεση», χρησιμοποιώντας μία φράση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Μετά τις 7 Οκτωβρίου, το ποτέ ξανά είναι τώρα», τόνισε και κάλεσε τις ΗΠΑ να συνεχίζουν μαζί με το Ισραήλ, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια.
«Θα νικήσουμε», ήταν η πρώτη φράση του Netanyahu στο Κογκρέσο, τονίζοντας ότι η 7η Οκτωβρίου, η ημέρα εισβολής της Hamas στο Ισραήλ και η σφαγή εκατοντάδων Ισραηλινών, «θα ζει για πάντα ως ύβρη» για τον λαό του.
Συνέκρινε μάλιστα την εισβολή της Hamas με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
«Συναντιόμαστε σήμερα σε ένα σταυροδρόμι της ιστορίας», συνέχισε ο Netanyahu, προσθέτοντας ότι ο «άξονας του κακού» του Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τους «Άραβες φίλους μας».
«Αυτή δεν είναι μια σύγκρουση πολιτισμών, αυτή είναι μια σύγκρουση μεταξύ βαρβαρότητας και πολιτισμού.
Η Αμερική και το Ισραήλ πρέπει να σταθούν μαζί», τόνισε με έμφαση.

Για διαδηλωτές

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι «επιλέγουν να σταθούν στο πλευρό του κακού».
«Θα έπρεπε να ντρέπονται για τον εαυτό τους», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι διαδηλωτές αυτοί «έγιναν οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Ιράν».
Απευθυνόμενος στους Αμερικανούς γερουσιαστές, είπε ότι «αν είναι να θυμάστε ένα πράγμα από αυτήν την ομιλία, ας είναι το εξής: «Οι εχθροί μας είναι οι εχθροί σας, ο αγώνας μας είναι ο αγώνας σας και η νίκη μας θα είναι η νίκη σας».
Ο Netanyahu συνέχισε επαινώντας τον Trump, λέγοντας ότι «ανακουφίστηκα όταν βγήκε σώος και αβλαβής από την απαίσια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του».
Στη συνέχεια, τον ευχαρίστησε για τα μέτρα που έλαβε για να στηρίξει το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και της αναγνώρισης της ισραηλινής κυριαρχίας στα Υψίπεδα του Γκολάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης